Gluténérzékenység (beszélgetés)
Annyit sosem kell enni,hogy tele legyen a has..:)
ja és panírozni is szoktam a kukoricaliszttel, viszont zsemlemorzsát még nem találtam így párizsi bundát szoktam csinálni. meg főzelékhez is habaráshoz is használtam már
kukoricalisztből csináltam már tócsit, palacsintát és piskótát is. a múltkor pizzát akartam ahhoz valami kenyérlisztet írt. a neten elég sok recept van és ott általában mindent pontosan leírnak, hogy melyik fajta liszt vagy kenyérpor jó hozzá
igazándiból hát az abonettel nem lakik jól az ember, de nekem nem árt, hogy kevesebbet eszem :))
azt el is felejtettem, hogy száraztésztát pedig a tescoban szoktam venni a gluténmentes cuccoknál van kirakva, az is elég finom
A kukoricalisztből mit készítesz. Én már próbáltam, de az szétesik, szerintem kell bele rizsliszt. Az abonettel tele lesz a hasad???
oké mindenképpen megírom :))
ok,köszi! Légyszi majd legközelebb nézd meg a nevét nekem,és írd meg! Köszönöm!:)
lisztkeveréket nem nagyon, inkább kukoricalisztet használok
kenyér helyett meg a gluténmentes abonettet eszem
huu fogalmam nincs mi a neve, mert mindig apukám veszi nekem. de ilyen táblás csoki, és az elején rajta van ,hogy gluténmentes
Szoktál venni lisztkeverékeket? Kenyeret milyet eszel?
Szia! Légyszíves írd le a glutén mentes Aldi-s csoki nevét! Köszönöm szépen!
lényeg hogy kerülni kell a búzát( tönkölybúzát is), zabot, rozsot, árpát, malátát és mindenféle származékaikat
Hát igen igazándiból a zacskós és dobozos kész kaják felejtősek. Zöldség gyümölcs minden mennyiségben, hús, hal ja és mindent meg lehet főzni gluténmentesen is. Rizslisztet és kukoricalisztet ehetsz. A főzeléket keményítővel készítem. Az a biztos ha te csinálsz minden ételt és akkor tuti nem kerül bele. pl. a csokiknál is fenn áll a veszély, hogy van benne
de pl. az aldiba van gluténmentes isteni fini mogyorós csoki
Nekem gyakori székletűrítés és fáradékonyság, valamint bőrbrobléma a kezemen, de még csak majd most próbálok menni vele dokihoz. Csak az a baj, hogy nagyon sok mindenben benne van ez a fránya glutén. Te miket eszel?
Szia!! Nálam még teljesen nem bizonyított a dolog még. Nekem sokat puffadt a hasam és fájt a fejem,fáradékony voltam valamint gyakori hasmenés. Egy gluténérzékeny ismerősöm hívta fel rá a figyelmem, hogy tüneteim alapján elképzelhető. Egyébként ahogy utána olvasgattam sok fajta tünete lehet. Amióta tartom a mentességet azóta a puffadás, fejfájás és stb. dolgaim megszűntek. De pl. tudok olyat akinek izületigyulladás volt a tünet.
Olyanokat keresek, akik gluténérzékenyek. Főleg az érdekelne, hogy hogyan tudtad meg, hogy gluténérzékeny vagy. A másik ami érdekel, hogy mit eszel nap mint nap.
További ajánlott fórumok: