Segítség, gluténérzékenység (beszélgetés)
A transzglut. IgG:36.8
IgA: >200
Egy rakás gyógyszert fog kapni. Utána kontroll vizsgálat a baktériumra. Nálunk ezt egy csőbe fújással elvégzik, amennyiben korábban volt tükrözés.
Transzglutamináz szintje milyen volt? Mióta diétázik, hogy érzi magát?
Neked miért baj az, ha most elkezd diétàzni?
Nem mellesleg nem egy ember van, akinek a teszt szerint semmi baja, ennek ellenére mégis vannak tünetei.
Nagyon köszönöm a jó tanácsokat. Rám fér 😁
Azon gondolkodtam, hogy ha már így történt, akkor jó hogy így nyár elején, mert egy csomó zöldséget, gyümölcsöt le tudok fagyasztani úgy, hogy neki is jó legyen. Tegnap pl. Kaprot tettem el, de azt már GM.
Nem mindig van feltüntetve athúzott kalásszal a jelzés, mert az egy külön procedúra. De ha összetevőkben nem szerepel, és allergén infóban sincs ellenség, akkor jó.
Jók a zacskók, igen. Én nem szoktam eldobni az almás, paradicsomos stb. zacsikat sem, összerakom. Pl. ha duplába tennék valamit, külsőnek jó.
Ha lányod szereti a tésztaételt, akkor süthetsz káposztát is előre, nagyon jól fagyasztható kis dobozokban. Nekünk izlik a sparban kapható Kitti's fodroskocka, de Cornitok is mind finomak.
Ez tényleg nagyon jó ötlet.
A csomagoláshoz vettem új zacskókat, amit szintén külön tárolok. Az vajon jó?
Nagyon örülök, hogy megemlítetted a vegetát. Azt az egy ételízesítőt találtam, amire nem volt ráírva, hogy glutént tartalmaz, de azért félve vettem meg. Ezek szerint azt lehet használni. Köszönöm
Nálam mindig van lefagyasztva kifőzött, konyhakész húsgombóc levesbetét. Percek alatt kész a tápláló leves. Darált hús (nekünk csirkéből, pulykából jobban ízlik), 1 reszelt sárgarépa, bors, 1 fej dinsztelt hagyma. Ha van,petrezselyem zöldje, de kihagyható. Kiskanállal gombócokat formázok, vegetás vízben kifőzöm. Öblíteni nem kell. Kihűlés után adagokban zacskózom, fagyasztom. Főzéskor csak beleteszem a kész zöldséglevesbe. Mi levestésztát nem veszünk.
Még valami fontos a csomagoláshoz. Sajnos a bolti zsemlés, kiflis zacskókat sem lehet felhasználni.
Vettem rizslisztet, panírmorzsát, tésztákat, pár nasit, kenyeret, meg nem is tudom még miket😅
Első ételemet éppen most főzöm. Olyant próbáltam választani, amiben alapból csak a lisztet kellett lecserélni rizslisztre. Mi szalonnás húsnak hívjuk, családi recept.
Na persze sokkal tovább tartott felrakni, mint előtte, mert még semmi nem volt kézre, de majd belejövök😂 Remélem
+ Vigyél szemüveget, nagyítót 🧐
A biztonsági őr koslat utánad, ha sokat vizsgálódsz 😀
Akkor még időben okoskodtam :)
És valóban, ne ejtsd le :D Van egy szép, mély zöld márvány tàlcàm. Megvettem, hazaértem, már nyitottam az ajtót mikor szétszakadt a zacskó. Paff, kettétört. Össze lett ragasztva, így se csúnya, de na...
A márvány deszka aprításra nem való. A cukrászok szokták használni. Kicsorbítja a kés élét, ill. könnyen összekaszabolja magát vele az ember, mert csúszkál rajta a felszelni szánt alapanyag.
Valamint mosogatógépbe sem lehet tenni, ami alaposabb tisztítást végez, mint a kézi mosogatás.
További ajánlott fórumok:
- Hogy derült ki a laktóz-és gluténérzékenységed?
- Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység
- Mit kell tennem gluténérzékenység esetén?
- Hányingert és fejfájást okozhat a gluténérzékenység?
- Ezek a tünetek lehetnek a gluténérzékenység jelei?
- Segítséget kérnék gluténérzékenységgel kapcsolatban! Labor eredményekkel kapcsolatban tudna valaki segíteni?