Gesztenyés sütik (beszélgetés)
Gesztenyés - babapiskótás szelet
Alap: 2 csomag gesztenyemassza, 25 dkg darált keksz, rum vagy rumaroma (ízlés szerint), 15 dkg porcukor --- ezeket kevéske tejjel jól összegyúrjuk! ( nekem 1 dl tej sem kellett hozzá, ezért ajánlatos fokozatosan hozzáadni, nehogy túl lágy legyen )
Krém: 9 dl tej, 3 csomag vaníliás puding, 20 dkg porcukor --- felfőzzük, majd 1 margarint (25 dkg) hozzákeverünk, ha már kihűlt
Összeállítás:
• gesztenyés masszát (alap ) egyenletesen a tepsi aljára nyomogatjuk.
•krém egyik felét rákenjük
•rumos tejbe forgatott babapiskóta a következő rész (vigyázzunk, nehogy túlságosan megszívja magát)
•krém másik felét is rákenjük
•végül a tetejére 2,5-3 dl kemény habbá felvert "Hulala"-t teszünk, és egyenletesen rákenjük, ízlés szerint csokoládét reszelünk rá.
A hozzávalók egy 30 * 20 cm-es tepsihez valók.
Könnyen és gyorsan elkészíthető sütés nélküli finomság!
Megjegyzés : Tényleg nagyon kell vigyázni, hogy ne ázzon el a babapiskóta, mert egy kicsit én is így jártam, pedig csak egy pillanatra mártottam mindkét oldalát a tejbe. Én a Lidl-ben kapható babapiskótával készítettem, ami könnyen beszívja a tejet, nem úgy mint pl. a Reál-os, az biztosan nem ázott volna el :)
Gesztenyés vanília pudingos rakott babapiskóta
2 csomag babapiskóta (gazdaságos)
2 csomag gesztenyepüré
2 csomag vaníliás puding
1 rumaroma
1 liter tej + 2dl a forgatáshoz
A pudingot elkészítjük a leírtak szerint. A babapiskótát rumaromával elkevert tejbe megforgatjuk.
A tál alját telerakjuk babapiskótával, erre jön egy sor vaníliás puding majd ráreszeljük az egyik csomag gesztenyét. Ugyanígy járunk el még egy sorral (piskóta-puding-gesztenyepüré).
Tetejét tejszínhabbal díszítjük.
Egyszerű gesztenyés süti
6 tojás fehérje kemény habnak
6 tojás sárgája 10 dkg cukorral habosra
1 natúr gesztenye massza
1/2 csomag sütőpor
1 nagy csipet só
A sárgás cukros gesztenyés massziba lazán bele a kemény hab. Sütőpapír 160 fok 30-35 perc légkeveréseben. Nem próbáltam édesítővel.
De finomnak hangzik mindegyik ☺☺
Köszönöm, köszönjük !
Gesztenyés alagút- egy kicsit munkás.
3 tojásból süss piskótát. Az őzgerincet béleld ki alufóliával úgy, hogy a két széle oldalt túl lógjon az edényeden és vizezd be. A gesztenye,masszát készítsd el (2 kocka gesztenye kell hozzá), dobd fel egy kis vaníliás cukorral és ha kell még egy kis rummal.A gesztenyemasszát nyomkodd a kezeddel az őzgerincbe úgy, hogy az oldalán is kb 1 cm vastag massza legyen. 3 dl tejszint keményre verj fel egy kis cukorral és tejszínkeményítővel. Ezt tedd abba a vájatba, ami keletkezett a gesztenyemassza közepén. Olyan mint egy kis árok. Amikor teli van az őzgerinc tedd rá a méretre vágott piskóztalapot, az egészet öntsd ki egy tálcára. Húzd le róla az alufóliát. Olyan lesz mint egy alagút. Most önthetsz az egészre egy kis csokimázat. Aztán pár szem gesztenyével, vagy tejszínhabbal diszítsd. Nagyon finom és kiadós, hűvös helyen tárold!
GESZTENYÉS SÜTI
Alap:
2 cs gesztenye massza
25 dkg darált keksz
10 dkg rama
15 dkg porcukor
Összegyúrjuk, a tepsi aljába lapítjuk.
Krém:
Puding: 3 cs. vanília puding, 1 l tej, cukor; ha elkészült, 15 dkg ramát keverünk bele.
Babapiskóta: rumos tejbe mártani.
Gesztenyés darált kekszes alap + puding fele + babapiskóta + puding másik fele + tetejére tejszín verve
Mindenki kedvence :)
Én pont múlt héten rögtönöztem egyet, tejszínes gesztenyekockának neveztem el.
A nagy gáztepsiben 8 tojásból a szokott módon piskótát sütöttem. (Tepsiből kiszedtem, hagytam kihűlni).
Ezután 2 dl tejet felfőztem 1 cs. tejszínízű pudingporral. 25 dkg margarint habosra kevertem, hozzáadtam a kihűlt főzött krémet, alaposak kikevertem, és hozzáadtam 25 dkg gesztenyemasszát. Tettem bele kis rum aromát (és akinek nem elég édes, tehet bele kevés porcukrot.)
Ezután 2 dl Hulala tejszínt felvertem kemény habbá, és összeforgattam a krémmel, ezt egyenletesen elkentem a piskóta tetején. Utána 3 dl Hulalát felvertem, és rásimítottam a krémre. A tetejére csokidarát tettem.
Igazán könnyű, habos, nem túl édes süti lett. Vizes késsel kockákra vágtam.
Gesztenyés diplomatapuding
1 nagy csomag babapiskóta
2 csomag vaníliás pudingpor
1 liter tej + 1 dl
kupaknyi rum (aroma)
1 cs gesztenyemassza
A két csomag vaníliás pudingporból a tejjel sűrű pudingot főzünk. A gesztenyemasszát krumplinyomón kinyomjuk. A rumot/aromát elkeverjük az 1 dl tejben, majd a babapiskótákat egyszer megforgatjuk benne. Egy jénai tál aljára fektetünk egy sor babapiskótát, majd erre jön a puding, és egy kevés reszelt gesztenyemassza, és így tovább, amíg a hozzávalók el nem fogynak.
A tetejére puding kerüljön, és szórjuk meg csokidarával, hogy ne bőrösödjön meg a puding.
Tegyük pár órára a hűtőbe. (Én szoktam bele meggyszemeket is tenni, úgy még finomabb!)
Hú, Én is szeretem, de sajnos nincs semmi bevált receptem :(
Szívesen olvasnék (sütnék☺) Én is ilyesmit☺☺
További ajánlott fórumok:
- Ki tud finom gesztenye torta receptet ajánlani?
- A paleolit recepteknél feltüntetett egyes lisztek (kókusz, gesztenye, stb.) helyettesíthetők-e vagy csak az használható ami le van írva?
- Hogyan kell elkészíteni a szelíd gesztenyét?
- Mit kezdhetnék egy gesztenye nagyságú szarvasgombával?
- Ha most ettem egy chilis babkonzervet meg egy fél gesztenyepürét, attól hízhatok?
- 1 csomag gesztenyepüré hány rúd bejglire elég?