Futás elég önmagába ahhoz, hogy fogyjak? (tudásbázis)
A futás önmagában nem elég a fogyáshoz. Illetve itt is azt kell figyelembe venni: akkor fogyunk, ha KEVESEBB kalóriát viszünk be, mint amennyire szükségünk van. Ha a futást leszámítva is többletünk van, akkor biza nem fogyunk. :)
Terepen futok, dimbes-dombos vidéken, a program szerint 1 km 82 kcal-t éget el, tehát elég sokat kell futni ahhoz, hogy számítson valamit.
A futás előnye inkább az állóképesség javítása és az izmosodás, a narancsbőr eltűnése. Persze ez nem egyik napról a másikra történik.
Nem hiszek a zsírégető tartományban. Ha csak döcög az ember, nem sokat ér az egész. Nem fejlődtem semmit, amikor úgy futottam, ahogy azt előírták. Mióta inkább arra hajtok, hogy egyre rövidebb idő alatt fussam le az adott távot, látom magamon a változást, ráadásul sokkal jobban bírom a strapát.
Sziasztok!
Remélem újra beindul ez a topic, mert nagyon tetszik.
Én is futok, max 4 km-es távon még csak. Nem fogytam, bár sajnos az étkezésemen még nem sikerült változtatni, viszont kb. 1 hónap után isteni érzés. Könnyebbnek és fittnek érzed magad, feszesedni kezd a feneked, combod. Szerintem nagyon jó, ha mellette diétázik valaki.
Kriszpy
Sziasztok!
A futás szerintem is nagyon hatékony. Én 1km-rel kezdtem, és minden nap fél km-rel növelem a távot, már 6-nál tartok. Csak arra figyeljetek, hogy mellette nem szabad többet enni. Kg-ban én sem fogytam, de már nem feszül úgy a nadrág rajtam :)
Egyébként futás helyett szerintem hatékonyabb a nordicwalking. Nem nehéz elsajátítani, csak a botot kell hozzá megvenni. A felső végtagot is jobban dolgoztatja és kardió edzésként is lehet csinálni.
És gyógytornászok is foglalkoznak vele, tehát ez egy garancia arra hogy tényleg jó (és nem teszi tönkre az izületeket)
Imibolyának üzenem:
A futással lehet zsírt égetni és izmosabb leszel tőle. Éppen ezért kilóban nem biztos hogy mérhető lesz a fogyás. (Az izom fajsúlya nagyobb mint a zsíré!!!) Centiben viszont mérhető!!
Nagyon fontos, hogy nagy túlsúllyal NEM SZABAD FUTNI, mert árthat az alsó végtag izületeinek. Aszfalton, betonon pedig soha ne fussatok, mert rövid időn belül mehettek térd és csípő protézis beültetésre.
Nálam a futás elkezdése és étrend átalakítása tarós sikert hozott. Az étrend átalakítása nem fogyni vágyóknak is ajánlatos, ha még nem tette meg, viszont a fogyásnak egyértelműen az alapfeltétele. Ezek után a futás szerintem elég a fogyáshoz és a szép alak eléréséhez. De tapsztalatom szerint, aki belelendül egy sportba, az átevickél más sportokra is, mert egyszerűen örömet okoz. Maga a mozgás. A futás viszont nekem spec a szabadban kész felüdülés, hihetetlenül jó érzés. Nem is akarom bármi máshoz hasonlítgatni.
Biztosan van így vele más is más sportokban.
:))
De nem mennek. Mert ha mennének, akkor nem arról szólna a legtöbb topic, hogy ki milyen zsírégetőt, fogyasztószert, testkezelést használt és azzal mennyit lehet fogyni :)))
HA mindig másra mész nem hiszem,,,
1.nap nap box, másnap futás, 3.nap step, 4.nap futás, 5.nap cardio, 6.nap futás 7.pihenő.
Uncsi lenne?:)
További ajánlott fórumok:
- Mosódióról milyen tapasztalatok vannak, tesztek hozzá mást, vagy csak önmagába használjátok?
- 6 hetes babának a Mecsek Baby Tea mivel ízesíthető? Tápszerrel lehet keverni, mert önmagában nem issza meg?
- "Az ember mindig azt gyűlöli a másikban, ami önmagában hiba, s amit önmagában nem tud elintézni és közömbösíteni." Márai Sándor
- 2-3 hónapig húsmentesen ennék. Ennek önmagában van értelme?
- Okozhat éjszaka/este lázat babáknál ha jön a foguk? Védőnőnk szerint csak a fogzás önmagában nem jár lázzal!
- Mennyi kcal-t ehetek naponta ahhoz, hogy fogyjak? (165cm/94kg)