Fűszeres Forró Csoki recept


2 dl tej
5 teáskanál tejszín
1 teáskanál nem cukrozott kakaópor
1 kávéskanál cukrozott kakaópor
1 kiskanál vaníliás cukor
2 kockacukor
szegfűszeg
fahéj
A Fűszeres Forró Csoki elkészítési módja:
A tejet tedd fel a tűzhelyre melegedni. Dobj bele 2 szem szegfűszeget és késhegynyi fahéjt. Amikor már jó meleg, de még nem forr a tej, add hozzá a kakaóporokat és a tejszínt. Édesítsd 2 kockacukorral és 1 kiskanál vaníliás cukorral. Főzd még néhány percig, majd leszűrve, bögrében tálald. A tetejére pedig jöhet egy nagy adag tejszínhab, mert úgy az igazi!
nem muszáj leszűrni, a tetejére esetleg lehet egy kis chillis csokit reszelni :)
Kategória: Italok, koktélok receptjei
A receptet beküldte: seven, 2010. dec. 27. 16:05
A fűszeres forró csoki elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.