Francia borjúborda recept
A Francia borjúborda hozzávalói:6 vékony szelet borjúborda
só
bors
1 zsemle
tej az áztatáshoz
20 dkg darált sertéshús
10 dkg borjúmáj
8 dkg sampignyon gomba
1 fej hagyma
2 tojás
5 dkg olaj
10 dkg reszelt ementáli sajt
olaj a tepsihez.
A Francia borjúborda elkészítési módja:
A zsemlét tejben áztatjuk és jól kinyomkodjuk; összekeverjük a lekapart borjúmájjal és a darált sertéshússal. A hagymát meghámozzuk és finomra vágjuk; a gombát szintén finomra vágjuk. Mindezeket összedolgozzuk a tojással, sóval, borssal ízesítjük. A borjúborda mindkét oldalát bedörzsöljük sóval, borssal. Az olajat felforrósítjuk egy serpenyőben és a hússzeletek mindkét oldalát szép barnára sütjük benne. Enyhén beolajozott tepsibe téve bekenjük a masszával, végül megszórjuk ementáli sajttal. Előmelegített sütőben 240 fokon 15 percig sütjük, míg a sajt enyhén barnulni nem kezd.
Fehérborral és fehér kenyérrel tálalva különlegesen ízletes.
/6 adag/
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2015. márc. 27. 19:58
A francia borjúborda elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.