Foltokban hullik a hajam! Mitől lehet és mit tehetek? (tudásbázis)
Köszi, de már nem aktuális :) kinőtt.... :)
Pajzsmirigy alulműködés? TSH-t néztek?
Sziasztok! időközben újra elkezdett nőni a hajam 'abban' a foltban!!:) nagyon örülök neki, csak azért én még mindig úgy vagyok vele, hogy ennek oka volt......:(
Sziasztok! voltam kedden vérvételen,és az erdmény,semmi gond,minden rendben van. legalábbis a véremmel:) ma voltam haj-fejbőr analízisen,és ott a hölgy azt mondta,hogy szerinte ez a folt stresszre utal. mert az én "foltom" 5 cm-es,és csak a 20 cm-es folt utalna gyulladásra. szóval elég érdekes,mert semmi stressz nincs az életemben. kaptam a fejbőrömre egy fejbőrápoló szeszt,és 1 hónap múlva szeretne látni. azért nem örűlnék neki, ha most hagyom az egészet,és 1 hónap múlva nincs változás, akkor meg közlik, hogy miért nem léptem időben. de már nem is tudom, hogy lépjek e, és merre,kihez??????
Jujus,
történt már Veled valami? Voltál valahol?
Valami info vagy esemény? :)
Szia! Ne gondolj a legrosszabbra, de járj utána minél hamarabb, hogy hol lehet a gócpont, ami kiváltja.
Egy alapos vérvétellel kezdj a háziorvosnál!
Én már indítottam egy hasonló fórumot, csak éppen a kislányomnál volt a probléma. :( Sok-sok vizsgálat után kiderült, hogy nála a mandula okozta, de addigra nagyon sok haja kihullott. :(
De a manduláját kivették és most már gyógyulunk!!! :)
Mi végig jártuk mindent lehetséges orvost( fül-orr-gégészet, fogászat, bőrgyógyászat, endokrinológia, hematológia stb). Lehet tényleg csak hiány betegséged van, ezért kezdj a vérvétellel. Ott kiderül, ha valami nem stimmel, és az orvos megmondja hol folytasd a kivizsgálást!
Gyulladás van a szervezetedben.
Rosz fogtól, mandulától is hullhat a haj
Szia,
Nekem a mandulam okozott ilyen problemat. Kivettek es vissza is nott a hajam.
Hullhat a hajad pl. szülés utáni pajzsmirigyproblémától is. Azért javasoltam a házi doki, mert az endokrinológiára tőle kellene beutaló. Góckutatást meg akár ő is elkezdheti.
Szia!Nem szabad midjárt a legrosszabra gondolni!A sógornδm kislányának is volt ilyen 4 évesen!
Az orvos azt mondta hogy idegi alapon.Attól is lehet,ha nem iszol elég folyadékot,szóval millió oka lehet,legjobb ha gyorsan felkeresel egy szakembert (bδrgyógyászt)és elkezded szedni a B vitamin komplexet (B1,B2,B6) De elδször orvos lásson,és ne halogatsd!
Igaz, erről megfeledkeztem. Akkor hagyjuk le a vitamin szót, és marad a "hiánybetegség". Egyébként magától a drasztikus diétától is lehet, pl. koplalás - esetleg túl alacsony a kcal-beviteled? Ne érts félre, nem akarom a diétázást bántani, csak nekem ez volt az első, ami eszembe jutott. De nem szeretnék hülyeséget mondani, szóval tényleg a legjobb, ha felkeresed a háziorvosod, és ne aggódj, valószínűleg nem visszafordíthatatlan. :-)
igen,festem a hajam, de nem dolgozom,gyesen vagyok a 21 hónapos kislányommal.
Nem kell, csak idegesíted magad!
Írtam privibe.
és háziorvoshoz menjek?vagy egyből bőrgyógyászhoz szerintetek??
az a baj, hogy én már a legszörnyűbbre gondolok.... :(
Belső gyulladás is okozhatja, akár egy rossz fog is.
szia!igen, csinálom a 90 napos diétát,de pont ez az a diéta,amiben rengeteg gyümölcs zöldség van.vki azt mondta nekem, hogy ez belső gyulladásra utalhat....
Nekem volt.
Egy rosszul választott hajfestéktől, de akár a munkahelyeden is lehet valami ami ezt váltja ki...
Szia!Nekem is volt már ilyen problémám.Kiderült,hogy a korona alatt mentek tönkre a fogaim.Kihúzták a rossz fogakat és hála az égnek rendbe jött a foltos hajhullásom is!
persze,elmegyek,de mitől lehet ez???volt vkinek hasonló tünete??
Szia! Hozzászólásaidnál láttam, hogy 90 naposozol. Én a diétára gyanakodnék, gyakran előfordul hajhullás, főleg ha a diéta nem a legegészségesebb... Azt nem tudom, hogy pontosan kihez fordulhatnál, de nekem vitaminhiány-gyanús a dolog. (Bocsi, azt hiszem, ez nem sokat segített.)
Menj el a háziorvosodhoz, ő biztosan a megfelelő helyre küld. És mielőbb!
Sziasztok! 5 forintos nagyságban hullik a hajam,több foltban. Mitől lehet ez??hová fordúljak????
További ajánlott fórumok: