Főiskolán, ha egy tantárgyad nincs meg, akkor a ráépülőkkel mi a helyzet? (tudásbázis)
To..Na igen. A 3.emeleten volt, és a földzinten állt a sor! Nyitva tartási idő 3 óra! Mint a heringek...egymást taposva, tülekedve jussunk be az ajtón..
Kb 2-2,5 óra múlva bejutottam én is. bent ugyanez. Még egy óra várakozás, oxigén nulla. Egy élmény volt, mindenki próbálja ki!! :)
De van vizsgakurzus. Fel is vettem, le is teszem májusba. A ráépülő 4 tantárgy közül 1-et felvehetek, 3-at nem. Szerintem maguk sem tudják miről van szó. Bementem kompromisszumot kötni az igazgatóval. Segíteni nem tud, csak a tanulmányist jelenthetem fel, aki félretájékoztatott a vizsgák előtt.. De minek? Kérdem én: nem leszek vele előrébb..
Még fellebezek.
Ahha, én is mindig arra fogom, hogy kicsi a lakás...de ha elképzelem, hogy kétszerekkorában pont kétszerekkora rendetlenséget tudnék tartani...huhhh...
Én sose tanultam évközben, max. ZH előtt, bár a gyakorlatokra bejártam és gyakran ez elég is volt...a szigorlatokra és az államvizsgákra azért tanultam 1-2 hetet...aztán valahogy mégis bekerült az a jeles/excellent a diplomámba...;-)
Jajj, a rendrakást ne is mondd :D Azt én se bírom betartani :D Ketten lakunk pici szobában a párommal, és képtelenség ott rendet tartani :D
Persze év közben nem tanulok annyit, mint vizsgára, de azért bele-belenézek az anyagba...
Most nekem se sikerült ezt megtartanom, ellustultam nagyon, meg is látszik :(((
Hááát, akkor képzeld el, milyen szuper jegyeid lennének, ha egész évben folyamatosan tanulnál ;)
(Bocsi:))
Hát, ez fantasztikus! Mindenkinek gratulálok, aki már ősztől kezdve folyamatosan képes tanulni a decemberi/januári vizsgaidőszakra. Nagyon tudatos és dicséretes magatartás, bárcsak több diák (és ember) gondolkodna így!
Én mondjuk sose bírtam ezt megtenni(és a környezetemben korábban és mostanában se láttam rá példát), hacsak nem volt vmilyen külső kényszer a rendszeres tanulásra(pl. gyakorlat)...de azért úgy érzem, mégis "elkaristoltam" valahogy...:-)
Gondolom ugyanaz a helyzet, mint az egyetemeken. Akkor csúszol azokkal a tárgyakkal.
De lehet kérelmet beadni a dékánhelyetteshez, hogy szeretnéd egyidejűleg fölvenni a következő félévben azt a bizonyos tárgyat és a ráépülőket is.
Mindenhez csak engedélyt kell kérni, nagy százalékban meg is adják. A bibi csak ott van, hogy a ráépülés tényleg ráépülést jelent, szóval ami ráépül, azt nehezebb lesz megcsinálnod, ha az előző se sikerült...
nekem minden vizsgára 500-1000 oldal van kötelezően előirva+még az órai jegyzet:(mégsem keseredem el,mert mindent meg lehet csinálni,eddig bejött és az utlsó évben sem hiszem,hogy gondom lenne.
időben lekzdett felkészülés és tenni akarás!
ez a titok!
azért is állitom mindezt,mert 8 órás munka mellett járok levelezőre a jogon és meg lehet csinálni!
azért valljuk meg,hogy nem mindegy,hogy milyen egyetmről beszélünk,és milyen szakon!
mert hallottam már olyat,hogy némely egyetemeken a
kövtelményi szint és a tudás is kidobható a kukába.....
Így is kell! Az egyetemet nem lehet elvégezni novemberben kezdett "kis tanulgatással". Egy hónap arra sem elég,hogy elolvassak 11 könyvet. Főleg ha közülük kettő 500 illetve 900 oldalas. De ha tegyük fel mégis sikerülne elolvasnom, hol van az még a tudástól meg a sikeres vizsgáktól??
ÁÁÁ ezt igy nem lehet!!
Pedig ebben a félévben lehetőségem volt kipróbálni a hiányos tankönyvellátás miatt, de 2 tárgyam nem lett meg, további 1-et meg a szerencsének köszönhetek. Úgyhogy nincs kedvem ehhez többet inkább a folyamatos tanulást választanám, mert a 4. év végén nem csak papirt szeretnék, hanem piacképes tudást is mögé.
De igen mondom. Aki valaha is próbálta tudja, hogy a mikro és makroökonómiát egyszerüen nem lehet a félév végére hagyni. Szintugy a matekot..
Szeptembertől kell beosztani, és igen! Ezek szerint én nem vagyok "rendes" diák mert lelkiismeretesen fel szerettem volna készülni a 11 tantárgyból?
Aki szeptemberben kezdte a felkészülést, az is most jön 9.-szer vizsgázni, akkor mi lenne ha én novemberre halasztanám?
Ezt nem mondhatod komolyan! Lehet, hogy vannak ilyen diákok de attól még nem az a normális!
Szia:)
hihetetlen de létezik:)
én ilyen vagyok:)
pedig még dolgozom is mellette!
az a titka (szerintem),hogy nagyon el akarom érni amit szeretnék,és ezért tűzön-vízen törtetek:))))))
én is ugy tudom,hogy a ráépülővel lesz egy kis gond,de nálunk a Dékánnak irt kérelemmel lehetséges felvenni,de nagyon hihető indokot kell irni.
hála az égnek, eddig a 4 év alatt nem jártam igy:)
Az, hogy eszedbe jut, az nem jelenti azt, hogy tenyleg neki is allsz tanulni :D
(bocsi:))
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek sokat veszt az, aki levelezőn tanul főiskolán/egyetemen és nem nappalin? Vagy aki egyáltalán nem megy továbbtanulni?
- Ki határozza meg hogy milyen tantárgyak legyenek az iskolában?
- Titkárnő szeretnék lenni később. Milyen tantárgyakra, ismeretekre erősítek rá, hogy minél kelendőbb legyek majd?
- Iskolai ötleteket gyűjtsünk! Tantárgyakkal, tanulással, neveléssel kapcsolatban milyen jó tapasztalataid vannak gyermeked iskolájában?
- Mi a helyzet akkor, ha a főiskolán nincs engedményezés és nincs meg a költségtérítés tejes összege beiratkozásig?
- Olyan lehetséges, hogy az első félévben sikertelen tantárgyat a 2. félévben felveszem a ráépülőkkel együtt?