Fogyatékkal élő fiatalok a munkaerő-piacon? (tudásbázis)
Szia!
Mielőbbi jobbulást és ne izgulj, egyszer csak nyugi lesz ismét és a mostani nehezebb időszakra mosolyogva fogsz visszagondolni...
A másik meg: teher alatt nő a pálma :)
Egy kalappal!
Szió
A fogyatékkal élők érdekképviseletét ellátó civil szervezetek tudnak Nektek a legtöbbet segíteni, hiszen ők közvetlen kapcsolatban vannak a fogyatékkal élőkkel és családtagjaikkal.
Ilyen:ÉFOÉSZ: Értelmi Fogyatékkal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége
Mozgássérültek Országos Szövetsége
Sinosz:Siketek és nagyothallók
Személyesen is kérhettek tőlük anyagokat vagy információt, de a honlapjaikon is sok anyag található! vazsu
LARKE Látássérültek
hellóka!
hogy áll a szakdolid?
ha majd lesz egy szussznyi időd a sok dolog mellett írj! :)
verőfényes szép napot!
Így van, én is abból dolgoztam és azóta újságcikkekben megjelent becslések alapján.
Holnap meg a jövőhéten eléggé szét leszek csúszva, de megbeszélhetjük, hogy esetleg átküldöm az anyagot.
Én tavaly írtam januárban védek, mert elhalasztottam.
Te hol végzel? Én a pannon egyetemen humán erőforrás menedzser szakon.
A dolgozatomat a re-labornál írtam, nagyon sok segítséget kaptam a külsősöm pedig a RIc-nél volt. Velük érdemes felvenni a kapcsolatot, mert nagyon sokat tudnak segíteni, irodalomhoz is sok anyagot kaptam.
Az irodalom listámat meg tudom adni, nekem azt volt a legnehezebb összehozni, úgyhogy szívesen segítek másnak, hogy ne kelljen szenvedni vele.
Ebben ezekre a kérdésekre is választ kapsz pontosan, hogy a számadatok pontosak legyenek.
szia, ezt találtam most neked
Mennem kell!
Majd bekukkantok legközelebb, hogy hol tart a dolid! :)
jó hétvégét! szia!
oh, hát akkor nem vagy egy időmilliomos :(
mint általában az lenni szokott szakdoliírásnál... :(
akkor meg tényleg menj be hozzájuk és fognak Neked adni egy csomó jó tippet, ötletet stb.
Sok sikert a munkádhoz!
Tájkép csata közben, kiadta a MEOSZ a Szoc. és Csügyi Min. támogatásával.
Sztem érdemes bemenned a helyi mozgáskorlátozottak egyesületéhez, tuti hogy szívesen segítenek a témában.
Pár jó könyv:
dr. Chikán Csaba: Esélyegyenlősség Fogyatékosság
kiadta a Fogyatékosok Esélye közalapítvány támogatásával a Mozgáskorlátozottak Pest Megyei Egyesülete 2001
hasonlítást végeztem a jóléti államokkal és az eu-val.
Pl. No. vagy Svájc, ahol milyen fejlettek hozzánk képest és mennyi mennyire támogatják állami szinten a fogyatékosokat.
figyelmedbe ajánlanám az Országos Fogyatékosügyi Programotvan benne 2 dátum, 2010.01.01:a fogyatékos személyek létszámához és társadalmilag elismert igényeikhez igazodva a közlekedési rendszert kell számukra "átalakítani"
2005.01.01. az épületek akadálymentesítése...
pill. behozom a dolimat és kikeresek belőle pár részt.
addig érek rá, míg a gyerekem fel nem ébred, ok :)
További ajánlott fórumok:
- Elvetetnétek a gyermeket, ha kiderülne hogy fogyatékkal élő lenne?
- A gyermekem fogyatékkal született!
- Szakítani akarok a fogyatékkal élő párommal. Borzalmasan...
- Hogyan álltok a fogyatékkal élőkhöz?
- Miben más a fogyatékkal élő ember?
- Pécs környéki szálláslehetőséget tud valaki kb. 25 fő részére /3 éjszaka, 3 x-i étkezéssel, l/ fogyatékkal élő fiatalok táborozásához? Sürgő