Fogváltás.Ki kell húznom a mozgó fogat vagy várjam meg mig kiesik? (tudásbázis)
Sziasztok!
Szerintetek normális, hogy a hat és féléves fiamnak hátul jön rágófog? Ott, ahol még nem is volt tejfog, tehát nem egy másik, kihullott fog helyett jön, hanem "magától". :S
Bezzeg előlről ami kihullott, ott még nem jön.. kicsi fogatlanom. Per pillanat 3 hiányzik előlről, és erre hátúl bújik.
Ill. szerintetek ekkora gyerkőcöknekis lehet valamivel fájdalmatcsillapítani? A többi csak viszketett , de ez a hátsó fáj neki. :(
Dentinox? Vagy az csak babóknak jó?
De jó kérdéééés! :)
Valószínűleg eldönti a dolgot a természet, de ha kihúzzák a lötyögő fogat, akkor kisebb a kockázata annak, hogy a maradó fog félrenő.
Az én kisfiam kimondottan tiltakozott az ellen, hogy kihúzzuk a mozgó fogát. (Megértem)
Ha nem fáj kimondottan evésnél, ne csinálj vele semmit!
Nálunk volt olyan fog (a vámpírfogacska), ami fölött magasan kinőtt az új, de a tejfog kibillenése után kb. egy hét alatt lehúzódott a helyére.
Most már tízévesek vagyunk, és buli zsebben hazahozni a rágófogat.
Á.
Véleményem szerint ne.
Anno nekem is mozgott és nálunk az oviba mindig "menő" dolog volt ha a dadusra bíztuk a mozgó fogainkat. Én is kihúzattam vele az egyik mozgó fogamat, aztán csak vártam, vártam és nem akart az új fog nőni. Majd a végén egyből ferdén nőtt :S
Szerintem ez azért volt, mert idejekorán ki lett húzva és nem "tudta" a maradandó fog a helyes irányt.
(Nár lehet nincs igazam, de szerintem bízzuk ezt a természetre.)