Korai fogváltás (beszélgetés)
Nekem egy szájsebész mondta, hogy teljesen normális, ha már elkezdődött a fogváltás.
Nem nézted, hogy hátul a nagy örlők kint vannak már?
Nálunk még nincs, de alul már duzzad az ínye.
Pont ma szólt a gyerek, mikor ette a kiflit, hogy ezt nem eszi meg, mert fáj a foga, ahogy harap. A frász kitört rajtam. Az alsó foga (ami elsők között jött ki, 5 hónapos korában) kicsit mozog. A tejfogak is nagyon korán kijöttek (másfél éves korára az összes kint volt). Január végén lesz 5 éves!!! Holnap fejlesztő tornája lesz délután, de holnapután viszem fogorvoshoz.
Egyébként teljesen ép a fogsora, nincs rajta egy lyuk se.
Nem tudok róla, hogy megütötte volna.
Ma voltunk a háziorvosnál, és a d vitamint mondta, hogy szedje már. Szeptemberben adtam neki Multi tabs immuno kidet, abban meg szerintem volt d vitamin.
Én nem gondolnám, hogy vitamin hiány okozná.
Húgom ma délután megy egy szájsebészhez, rákérdez, és ha tanácsolja viszem fogorvoshoz.
Nekem és a fiamnak is már 6 évesen meg volt az összes csontfogunk.
Nekem még mindig nagyon szépek a fogaim, bár hátul kellett már pótoltatnom kettőt. Szép szabályosak, nem torlódtak össze és nem romlandók a fogaim.
A fiam már nem ilyen szerencsés, na persze nem azért, mert hamar kinőttek a maradandó fogai, hanem azért, mert nem az én genetikai adottságaimat örökölte. Neki egy kicsit szabálytalanabb és sajnos van már tömött foga is és pótolt is van 1.
Nem hinném, hogy ez a fogváltással lenne összefüggésben, hanem inkább a genetikával.
Sziasztok!
Kisfiam februárban lesz 5 éves. Ma szólt, hogy lötyög az első metszőfoga. Nem korai még a fogváltás nála? Mutassam fogorvosnak?
Nálatok mikor, és melyik foggal kezdődött a váltás?
További ajánlott fórumok:
- A terhesség korai jelei és a terhesség maga:)
- Van esélye barátnőt találnia olyasvalakinek, akinek 26 éves koráig nem volt kapcsolata?
- Ki mikor kezdi el az otthonát karácsonyi hangulatba "öltöztetni"? Én már legszívesebben ma megcsinálnám, de lehet, hogy még korai:)
- A fogváltásnak mikor "kell" elkezdődnie?
- Hány éves korban kezdödik a fogváltás?
- 4 és fél éves gyerek fogváltás