Fogászati asszisztens vagy gyógyszertári szakasszisztens legyek? (beszélgetés)
Szerény véleményem az lenne, (így 26 éve a szakmában) hogy manapság NEM érdemes fogászati asszisztensnek tanulni.. Az elmúlt 5-7 évben olyan szintű a TÚLképzés, hogy képtelenség elhelyezkedni. Gondold végig, megéri e:
- a pénzed
- időd
- energiád
befektetni egy olyan szakmába, amiben aztán nem találsz állást? (az oktatás nagy üzlet) Mert kétségtelenül vannak hirdetések, csak miután válogathatnak, meg is teszik. Ez pedig nem a rátermettség vagy tapasztalat útján történik.. Hanem hogy kinek kell a legkevesebb fizetést adniuk! Szóval le vannak szorítva a keresetek, mert kihasználják az állástalanokat. Ez pedig a rossz munkakörülményektől, a fizetetlen szabadságokon át, a 12-13 órás (álló) munkaidőn keresztül a fizetetlen próbaidőig sok mindent takar! És nem hallomásból tudom, mert benne vagyok.
Azért a vért jó ha bírod. De a szájsebészet nagyon érdekes.
A fogászat ezért is jó,sokoldalú.
Elhelyezkedhetsz fogszabályozáson,gyerekfogászaton,szájseben,konzerválón...
Szia! Budapest melyik szélén?
Dentalhigiénikus vagyok, segítek,ha tudni szeretnél valamit...
azok a kolléganők,akik nálam voltak gyakorlaton és tényleg komolyan gondolták,azok el tudtak helyezkedni.
Tény,hogy a talpraesettség nem hátrány:)
És a fogászatba egyszer kell beleszeretni...
( ha nem lennég dentalhigiénikus,gyógyszertárban dolgoznék,az volt a kettes számú tippem. De ma már nem váltanék.)
Igen, errol beszelek...a fogaszati asszi ott van a beteggel, ha kell, ha nem. A gyogyszertari meg, ha megteheti, elvonul irodaba vagy laborba. En azt szerettem, hogy volt valasztasom.
A fogaszatinak is nyilvan megvannak a szepsegei, mint minden szakmanak. Es emelem a kalapom az osszes asszisztens mellett, mert nem kis melo!
Ehy hatvani és egy újbudai asszisztensi állás volt,a többi novemberi ha van,mert annyira nem mentem visszafelé.
Ez kettő állás.
A tények magukért beszélnek,sajnos ez van,mondom azóta sincs állása.Nem Hatvanban vagy Bpesten keres állást.
Életem egyik legjobb melóhelye fogorvos mellett volt!!!
Még ma is visszavágyom:-)
Én a fogászati asszisztensire voksolok!
Mindkettőhöz ismeretség kell,a fogorvosihoz biztosan.Minimum egy angol vagy német nyelv ismerete.
Kihalásos alapon dolgoznak ezeken a helyeken emberek,így nem mernék most belevágni.
példa: sógornőm 2 éve végezte el a fogászatit, hát egy boltban eladó azóta is...
Én fogorvosként azt gondolom, hogy a fogászati jobb :) Én is úgy kezdtem :) És az is szakasszisztensi. ráadásul továbbmehet az ember gyereke dentálhigiénikusnak is utána, vagy, mint az én példám mutatja, fogorvosnak :)
És ami az anyagiakat illeti: igen, magánrendelőben jól lehet vele keresni, és az időbeosztás sem rossz. :)
sok sikert a fórumindítónak :)
További ajánlott fórumok:
- Fogászati asszisztens
- Fogászati implantátum után kell valamilyen gyógyszert szedni?
- Tényleg túlképzés van gyógyszertári asszisztensekből? Megéri ma azt tanulni?
- Érdemes fogászati asszisztensnek tanulni?
- Gyógyszertári asszisztens és gyógyszerkiadó szakasszisztens között mi a különbség?
- Fogászati asszisztens vagy gyógyszertári asszisztens?