Fogasszeletek sajtmártással recept
A Fogasszeletek sajtmártással hozzávalói:80 dkg fogas színhús
4 adag sajtmártás
4 dkg vaj
2 evőkanál fehérbor
3 evőkanál víz vagy hal alaplé
4 evőkanál reszelt sajt
1 evőkanál zsemlemorzsa
só
A Fogasszeletek sajtmártással elkészítési módja:
Vékonyan kivajazott tűzálló tálba tesszük a halszeleteket, ráöntjük a fehérbort és a hal alaplét vagy a vizet. Sózzuk, borsozzuk, lefedve 4 percig pároljuk. Elkészítjük a sajtmártást, a hal fehérboros párolólevéből is adunk hozzá. A halszeletekről lecsurgatjuk a párolólét, majd bevonjuk a mártással. Tetejét megszórjuk reszelt sajttal, zsemlemorzsával, vajdarabkákat teszünk rá, majd 2-3 perc alatt ráolvasztjuk a sajtot a sütőben.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2017. dec. 12. 08:16
A fogasszeletek sajtmártással elkészítési módja és hozzávalói.