Fogamzásgátló abbahagyása után ugyanannyi esély van teherbeesni? (tudásbázis)
Sziasztok!
5 hónapja szedem a Sensonette-t és most döntöttük el a párommal, hogy babát szeretnénk. Szerintetek kellene valamennyi időt várni?
Én 7 évig szedtem és a második éles hónapban teherbe estem. :)
De mindenki más...
Nem vagyunk egyformák.
Ezt amúgy egy doki javaslatára próbáltuk ki.
Nálam egy csepp sem folyt így ki.
Viszont a gyertya állás vagy a popsi alá kispárna gátolta nálam a teherbeesést.
Úgy hogy nálam nem volt mindegy hogy milyen pózban vagyok aktus után.
De így a lányom az első hónapban már jött és most a kistesó már a harmadikban megfogant.
Szia!
Nálam ugyan ez volt a helyzet és ez a hátrahajló méhem miatt volt nálam.
Úgy tudod megakadályozni azt hogy kifolyjon minden belőled hogy aktus után legalább egy fél órára hasra fekszel.
Nálam és egy-két ismerősömnél nagyon is jól bevált módszer a teherbeeséshez. :)
így már igaz a mondat :)
én 7-8 évig szedtem, egy évet vártunk a babaproject-tel, majd újabb egy év alatt jött össze a baba, de más okok miatt
"nem befolyásolják a teherbeesést"?? hát pont az ellen vannak....! szép is lenne, ha nem védenének :D
az alacsony hormontartalom azért van, hogy ne okozzanak egyéb hormonális galibát
szerintem az nem számít, mennyi ideig szedte valaki, utána érdemes várni pár hónapot, hogy kiürüljön teljesen, és úgy belevágni a babába. De ha valaki nem vár, úgy is teherbe eshet (ha szerencsés), ha modernebb a fog.gátló, akkor talán nem lesz beteg a baba..
Ha nincs semmilyen hormonális probléma vagy nem lesz a foggátlótól(sajna elöforodulhat) akkor ugyananyi az esély és hamar vissza áll a hormonrendszer és hamar jön a baba.
Inkább az a probléma hogy ugy irják fel az orvosok hogy még csak egy hormon vérvétel sem volt elötte. Pedig elvileg csak ugy lehetne. Na meg mrendsertelen havira is azt adják ahelyett hogy utána járnának mért nincs rendben a dolog. A fogamzásgátló beállitja a havit de nem oldja meg az alap gondot amitöl van a zavar. Igy amikor abba hagyják a gyógyszert ugyanugy nincs rendben a hormonháztartás.
Szia!
Én anno 2 évig szedtem,de már babát akartuk,abbahagytam és rá 2 hónappal terhes lettem.
További ajánlott fórumok:
- A fogamzásgátló abbahagyása
- Yasminelle és a többi fogamzásgátló abbahagyása utáni tapasztalatok
- Akik fogytak a fogamzásgátló abbahagyása után!
- Yadin fogamzásgátló tabletta abbahagyása
- 1 évvel a fogamzásgátló abbahagyása után normális a gumiszerű folyás peteéréskor? Ha nem, mitől lehet?
- Van olyan, akinek fogamzásgátló tabletta szedésének abbahagyása után akár 60 napig sem jött meg a mensije?