Flap Jack recept
35 perc
Szénhidrátszegény
A Flap Jack hozzávalói:
25 dkg zabpehely
15 dkg margarin
5 dkg méz
5 dkg xilit
5 dkg magvak vagy aszalványok
A Flap Jack elkészítési módja:
A zabpelyhet száraz serpenyőben pirítjuk, a margarint olvasztjuk. Az összes hozzávalót elkeverjük, nedves kézzel sütőpapírral bélelt tepsire simítjuk, hogy kb. 4-5 mm vastag legyen. Nem túl forró sütőben kb. 20-25 perc alatt elkészül. Még a tepsiben forró állapotban kockázzuk, de csak kihűlt állapotban vegyük ki, mert nagyon morzsálódik.
Készíthetünk rá csokimázat is, amellyel csíkokat húzhatunk rá, így finomabb és mutatósabb is.
Kategória: Reform ételek receptjei
A receptet beküldte: Bekacomb, 2012. máj. 24. 10:40
A flap jack elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.