Milyen ellátásra lennék jogosult, ha fizetetlen szabadság alatt teherbe esnék? (tudásbázis)
Van egy másik facebook csoport is, TB kisokos kismamáknak vagy valami ilyesmi a neve.
CSED-re csak te mehetsz. Azt nem értem, hogy a vírus hogyan befolyásolja az összeget, lecsökkentették a fizudat?
Aztán ha lejár a CSED (24 hét), akkor mehet a férjed GYED-re, te pedig fizeted magad után a TB-t.
Ha újra terhes leszel, kb a munkáltatód jóindulatától függsz, kiveszed a szabadságodat, és vagy kirúg, vagy nem .
Ha nem rúg ki, akkor elmehetsz táppénzre, és ugyanazt a táppénzt kapod, mint az első gyerekkel, szülés után 24 hétig ugyanazt az összegű csedet, és a második gyerekkel is mehet a férjed GYED-re a 24. héttől.
Most akkor már terhes vagy és az a kérdés, ha szülés után ismét terhes lennél, akkor mi történne?
Egyébként van FB-n egy csoport, ahol szakértők válaszolnak.
"Édesanyák (Szakértői Csoport)"
További ajánlott fórumok:
- Aki saját maga után fizeti a tb járulékot, jogosult-e valamilyen ellátásra?
- Hydrochepalusra műtött gyermekem után milyen ellátásra vagyok jogosult?
- A gyes lejárta után, addig amíg nem találok munkát milyen szociális ellátásra lehetek jogosult a családi pótlékon kívül?
- Szakközépiskola levelezős hallgatója jogosult TB ellátásra?
- Gyes után milyen ellátásra vagyunk jogosultak?
- Ha munkába állok és fizetik a TB-met, akkor mikortól vagyok jogosult az ellátásra?