Hydrochepalusra műtött gyermekem után milyen ellátásra vagyok jogosult? (tudásbázis)
Hát erre én is csak azt tudom mondani hogy sajnos ilyen a világ :-((((
És Neki milyen problémája volt hogy családit kapott?
Sajnos ilyen a világ:(((
Nekem is van két gyerkőcöm, szóval jól vagyok.
De már belefáradtam, hogy mindíg falba ütköztem, így hagytam az egészet. Egyébként is, én olyan munkahelyen dolgoztam ahol csökkent munkaképességűek dolgoznak, de én ott nem jártam jobban, mert a fizetésemen kívül nem kaptam semmit, pedig volt papírom arról, hogy 50%-os vagyok. Úgy hogy mostmár úgy járom az utam mint egy egészséges ember.
Megélhetéshez biztos hogy kevés, de ha kapsz egy kis plusz pénzt havonta, és csak évente egy felülvizsgálat az ára, akkor szerintem megéri az utánajárás.
Nekem mondjuk elég lenne az iskolakezdéshez az a kis plusz. Arról nem beszélve, hogy én eddig a caládi pótlékot mindig eltettem a gyerek, hogy ha nagy lesz, legyen mihez nyulni majd Neki. De sajnos olyan szar világban élünk hogy ez már nem megy, már sajnos nem tudom félre tenni.
Sok kicsi sokra megy.
:-))
Igazad van, biztos nem tette zsebre senki, csak lehet hogy nekem kellett volna jobban utána járni a dolognak. De örül az emberhogy túl van a nehezén, és mondhatom hogy teljesen tünetmentes a lányom, aminek mindennél jobban örülök.
Csak aki ezt mondta nekem hogy járjak utána, Ő is teljesen jól van (hál'Istennek)és mégis jár neki.
Szóval még azt sem lehet mondani hogy Ő probléákkal küzd a betegsége által.
És ne érts félre, nem tőle sajnálom, csak akkkor másnak miért nem?
nem kell ehhez semmiféle kiskapu , meg fejes ismerős!
Az említett jogszabályra hivatkozva meg fogják állapítani, csak a kezelőorvosnál kérdezz rá, esetleg vidd magaddal a jogszabályt!
És az is rajta volt hogy csak 18 éves korodig jár?? Utána kell ezeknek a dolgoknak járni. Ami jár az jár. Csak sajnos elhallgatják és inkább zsebreteszik.
:-(((
akkor az a szakorvos, akihez jártok kontrollra.
A 2.sz mellékletben fel vannak sorolva, milyen orvosok adhatnak ki erre vonatkozó igazolást
5/2003. (II. 19.) ESzCsM rendelet
a magasabb összegű családi pótlékra jogosító betegségekről és fogyatékosságokról
ebben van felsorolva,m mire lehet igényelni
Szia!
Aki ezt nekem mondta már van 3 gyerkőce, azt hiszem 31 éves, és jár évente felülvizsgálatra, és a mai napig kapja a családi pótlékot. Ezek szerint van akinek jár, van akinek nem??? Hogy van ez??
Szia!
Nem mondod?
Engem is műtöttek 2,5 hónapos Shunt-tel, de én nem kapok családi pótlékot. 18 éves koromig járt. Az hogy most emelt összegű volt e azt nem tudom, mert anyu nem mondott nekem ezzel kapcsolatban semmit.
Én is évente járok kontrollra + még neurológushoz is járok félévente, évente.
További ajánlott fórumok:
- Aki saját maga után fizeti a tb járulékot, jogosult-e valamilyen ellátásra?
- A gyes lejárta után, addig amíg nem találok munkát milyen szociális ellátásra lehetek jogosult a családi pótlékon kívül?
- Szakközépiskola levelezős hallgatója jogosult TB ellátásra?
- Gyes után milyen ellátásra vagyunk jogosultak?
- Ha munkába állok és fizetik a TB-met, akkor mikortól vagyok jogosult az ellátásra?
- Ha csak 4 vagy 6 órára jelentenek be akkor is jogosult vagyok egészségügyi ellátásra?