Aki saját maga után fizeti a tb járulékot, jogosult-e valamilyen ellátásra? (tudásbázis)
Nem tudom él e még a fórum. Gyet után (febr.21.én járt le) mikor szünik meg a tb? azon a napon?
A MÁK küld magátol valami papirt amivel pl mehetek munkaügyre, polgármeseri hivatalba? vagy külön kérni kell?
Én is magam után fizetem (sajnos), és minden rendben...de egy ismerősöm úgy járt, hogy fizette rendesen de az APEH nem jelentette le az OEP felé...és kapta a papírt...emiatt egy csomó utána járás, stb...szóval nem árt leellenőrizni őket :S
Hát, ezt mondtam én is.. De kioktattak, hogy ez az Apeh reszortja. (mintha tudnom kellene??!!)
Detto! Nekem is a háziorvos javasolta.
Mondjuk azt nem értem, ha tb kártyával foglalkoznak akkor pont az ő hatáskörük, nem?
Nekem is tapasztalat. Engem a háziorvos küldött el a Tb-hez(mert ő biztos benne, hogy ott el tudom intézni), bementem és közölték nem túl kedvesen, hogy irány az Apeh, mert ők már csak a Tb kártyával foglalkoznak x ideje, és hogy hogy én ezt nem tudom..:))
Én is tartoztam az ördögnek ezzel az úttal :)
Bemehetsz, de nincs értelme, úgyis az Apehbe küldenek. Szerintem jövőhéten egyenesen az Apehba menj, ott elintézheted viszonylag gyorsan:)
AZ APEH-HEZ KELL BEMENNI ÉS NEM A TB-HEZ, az önkormányzatosok meg kapják be mert rosszul tudják.
Szia
Nem figyeltél amikor leírtam Neked ugyanezt?
én apeh-hez mentem be, ügyfélfogadás, elmondtam hogy nincs tb-m, fizetném magam után. kb 10 perc alatt elintéztem, kaptam a csekkeket, és fizettem. és élt a tb számom onnantól :)
aha.értem.Csak azért gondoltam hogy a Tb-hez megyek mert az önkormányzatnál azt mondták....
Én az APEH-be mentem be. Ott intéztem mindent.
értem.de akkor a Tb-hez tulajdonképpen be sem kell mennem????
A Tb-ben nem adnak csekket, csak az Apehnál. Ott kapsz majd nyomtatványokat, amiket ki kell töltened, meg a csekkeket.
szia.
A Tb-nél kaptad vagy az Apehnál??
bemész, elmondod mit szeretnél. aláírsz egy csomó papírt, és kapsz 12 darab csekket, amit minden hónapban befizetsz. nekem legalábbis így volt...
Én fizettem egy darabig magam után. Nem is sok, és ugyanaz az ellátás jár, mintha a munkáltatód fizetné utánad a TB-t. Nekem semmi bajom nem volt ezzel.
Ezt sajnos nem tudom Nikike.
értem.
mindenki mást mond.:-S
Jövőhéten kiderítem úgyis mondjuk.Hétfőn vagy kedden megyek be a Tb-hez és remélem ott adnak csekket.Jó lenne ha hamar elintéződne..
Meddig tart vajon ennek a dolognak az elintéződése?
Én eddig csak ott helyben fizess esettel találkoztam.
Vagy azzal, hogy aláíratták a pácienssel, hogy nincs rendezve a TAJ száma és 8 napon belül az OEP-pel vegye fel a kapcsolatot.
Örülök, hogy segíthettünk!
kedves hozzászólók! köszönök szépen minden választ, sokat segítettetek.
Azt jó tudni, hogy nappali befejezése után még 30-40 napig érvényes. Tavaszi befejezésnél tehát július vége a biztosított időszak lejárta.
értem.Hát remélem így lesz nálam is..
én jövőhéten akarok intézkedni az ügyben mert már kb fél éve nincs fizetve nekem sem.
szia.De ha fizetnie kell esetleg akkor sem ott helyben az orvos kéri a pénzt hanem gondolom csekket küldenek vagy nem?
Persze, hogy van. Nekem sem volt fél évig de az ellátás attól még jár, csak mindenhol kapsz egy papírt, hogy nem érvényes rendezd.
A doki ezzel nem foglalkozik, az oep és az apeh hatásköre. Bementem az OEP-hez ők elküldtek az APEH-hez ott kaptam csekkeket amiket azóta fizetek.
Az ellátást ugyanúgy megkaptam mint mindenki más és nem is kellett kifizetnem utólag.
Szia! Csak ha sürgősségi az esete, ha nem az akkor fizetnie kell.
sziasztok.
Az itteni véleményekre vagyok kíváncsi. Aki nem fizet Tb-t pillanatnyilag de beteg lesz és orvoshoz megy az jogosult az ingyenes orvosi ellátásra?
Ez nagyon furcsa...
Ugyanis gyedet az kaphat, aki, ahogy az előbb is leírták, szülést megelőző 2 évben min. 180 napot dolgozott. Azt én még sehol nem láttam, hogy munkaviszonyban kellett lenni szüléskor...
Gyedet biztosan nem fog kapni, mert a szülés idején nem lesz munkaviszonya. Ezt tudom, mert ez nálam is így volt. Hiába volt meg a megfelelő munkaidőm előtte, ami a gyedhez kell, mivel a szülés előtt 2,5 hónappal lejárt a szerződésem a munkahelyemen, így nem kaptam gyedet. Viszont a tgyás járt, mivel megvolt a 180 napom. Szóval, ha neki is megvan (az elmúlt 2 év számít), akkor előbb kapja majdnem fél évig a tgyást, utána pedig a gyest.
További ajánlott fórumok: