Finomat hamar: kapros túrógaluska recept
35 perc
A Finomat hamar: kapros túrógaluska hozzávalói:
25 dkg túró
12,5 dkg liszt
1 db tojás
1/2 dl tejföl
1 evőkanál étolaj
ízlésszerint só
kapor
A Finomat hamar: kapros túrógaluska elkészítési módja:
A túrót áttörjük, a lissztel, tojással, tejföllel, finora vágott kaporral,/ finom ha bőségesen kapros/ és kevés sóval összedolgozzuk. Fórró sós vízbe szaggatjuk, és kifőzzük. Jól leöblítjük, forró olajban átmelegítjük.
Fokozhatjuk: tűzálló vajjal kikent tálba lerakjuk, ledarált főt virslivel, vagy párizsivel bebotítjuk, tetejére reszelt sajtot, vagy sajtszót teszünk. nagyon finom. Mikróban újra melegitve sem veszít finomságából. Varilhatjuk szalonnás feltéttel is.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: lányom, 2007. okt. 8. 20:45
A finomat hamar: kapros túrógaluska elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.