Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Finom beigli receptek karácsonyra fórum

Finom beigli receptek karácsonyra (tudásbázis)


2010. dec. 20. 13:51

Tavaly Drágámnak sütöttem meg,nagyon fincsi volt tényleg!

Idén csak úgy,hogy legyen beigli is...

Na jó fiam eni,és vinni fog!

2009. dec. 26. 19:29
köszönjük,nálam elfogyott:)
10. mh07
2009. dec. 25. 16:56
Sziasztok! Örülök, hogy segíthettem.
9. agnesss0129 (válaszként erre: 6. - Mh07)
2009. dec. 24. 17:00
megsütöttem,tényleg jól néz ki!az izét még nem tudom,mert még forró,most vettem ki a sütőből...köszi még egyszer!
8. agnesss0129 (válaszként erre: 6. - Mh07)
2009. dec. 23. 20:18
köszi!azt hiszem én is ezt fogom holnap megsütni!kár,hogy nem elöbb néztem meg,akkor még ma megcsináltam volna.de még reggel sem lesz késő hozzá!
2009. dec. 23. 19:38
Megsütöttem,szépséges lett:)
6. mh07
2009. dec. 23. 11:35

Ígéretemhez híven íme a receptem:


Omlós-élesztős beigli

Hozzávalók: 1 kg liszt, 20 dkg margarin, 15 dkg zsír, 60 dkg cukor, 1 dkg élesztő, 2 tojás, 2 dl tej, só, 40 dkg mák, 40 dkg dió, 10 dkg mazsola, fél citrom, 4 dkg morzsa.

A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, zsírral és 8 dkg porcukorral. Az élesztőt 2 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk és a tésztához vegyítjük, hozzáadjuk még az egy egész tojást, késhegynyi sót. Az egészet jól összegyúrjuk és hideg helyen néhány órán át pihentetjük. Utána 4 egyenlő részre osztjuk és cipókba formáljuk, utána téglalap alakúra kinyújtjuk. Kettőt mákos, kettőt diós töltelékkel töltünk meg úgy, hogy a sűrű tölteléket lapos késsel egészen a tészta széléig kenjük, a keskenyebbik oldalon kb. 1 cm-t visszahajtunk a tésztéból és felsodorjuk. Gyengyén zsírozott - sütőpapíros - tepsibe rakjuk a megtöltött beigliket, tojással megkenve fél óráig meleg helyen tartjuk, ismét megkenjük és ezúttal hideg helyre tesszük addig, amíg a tojás megszárad (megrepedezik). Mérsékelten meleg sütőban kb. 35-40 percig sütjük. Így szép márványos lesz.

Máktöltelék: 26 dkg cukorból 2,5 dl vízzel szirupot főzünk, amellyel leforrázzuk a mákot, majd hozzákeverünk 5 dkg megtisztított mazsolát, kevés reszelt citromhéjat (esetleg 1-2 hámozott, reszelt almát, ettől lazább lesz a töltelék).

Diótöltelék: 22 dkg cukorból, 2 dl vízzel szirupot főzünk és az őrölt dióra öntjük. Hozzáadjuk a megtisztított mazsolát, reszelt citromhéjat és 4 dkg morzsát. (Tapasztalatom szerint a diótöltelék barna cukorral készítve még ízletesebb).

A tölteléket mindig hidegen kenjük a tésztára. Ügyeljünk arra, hogy a töltelék ne legyen se túl sűrű, se híg, mert akkor a tészta sütés közben felreped.


Hosszú évek óta sütjük ezt a beiglit, lehet ünnepek előtti héten sütni, vagy akár fagyasztani is és szobahőmérsékleten felengedve is olyan, mint a friss.

2009. dec. 22. 20:41
Várjuk:)
4. mh07
2009. dec. 22. 20:30
holnap jövök egy recepttel, ami nem csak finom, de sokáig friss is marad
2009. dec. 22. 20:28
Erre holnap akartam ránézni de tényleg..most bejelölöm holnap meg mazsolázok köztük:))))))))))
2009. dec. 22. 20:27
gondolom még nem késő megosztani egymás közt egy pár fincsi,és ötletes beigli receptjét.én például nagyon szivesen olvasnék pár fincsi receptről...
2009. dec. 22. 20:25
Finom beigli receptek karácsonyra

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook