Bevált beigli receptek (beszélgetés)
Hát ez az én bajom: Azt írod 4-5 rúd!!! Most 4 vagy 5?
Igaz, hogy 50 éves elmúltam, de 48 évig az anyukám sütötte a beiglit...recept nélkül.
Nálunk ez nagyon bevált, igaz, kicsit macerás, de gyönyörű és finom is!
Nekem ez a recept vált be napok után is nagyon puha.
75dkg liszt
25dgk vaj
1 csipet só
1cs Élesztő
cukor a tej felfuttatásához
Annyi tej amennyit fel vesz nem tudom pontosan mindig szemre csinálom.
Ebből a mennyiségből 3 rúd jön ki.
Van egy nem egészen hagyomás bejgli, amit nagyon tudok ajánlani, sajnos édesanyámnál van a recept, de találtam egyet neten is:
Persze a mákos-dióst le nem cserélném, de újításképp tavaly egy rúddal sütött belőle, és pillanatok alatt elfogyott. A marcipán nem édes, gejl, amilyennek gondoltam előre (ilyen "nyers" marcipánduat vettek Lidlben kifejezetten sütéshez) Nagyon fincsi :)
Szia!
Kipróbáltam a receptet! Ez lett életem első beigli-je, s elmondhatom, hogy nagyon fincsi lett! Csak próbaként csináltam fél adagot, mert kíváncsi voltam, hogy milyen lesz! Karácsonykor én készítem a süteményeket, s most már bátran neki merek fogni majd a beiglinek! Diós helyett viszont gesztenyéset csinálok, mert allergiás vagyok a dióra, pedig imádom! Köszönöm szépen!
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánok!
sziasztok!
Én most kaptam egy új sütőt;így próbaképpen nálunk is eszik már a beiglit!Két nagy vastag rúd mákosat sütöttem.Nekem a Horváth Ilona receptje vált be és minden tésztát a kenyérsütő gépben dagasztatok meg!Álom szépek lesznek.(pogácsa,pizzatészta,kelt tészta)
A férjem azt mondta,hogy a nagymamája nem élesztős,hanem valamiféle linzer tésztás beiglit sütött és isteni volt!
Hallottatok már ilyet?Recept esetleg??
Meghoztam a mézes receptet:
Puha mézeskalács
Hozzávalók:
50dkg méz, 2 egész tojás+2 tojás sárgája a tészta kenéséhez, 6dkg cukor, 50dkg liszt, 1 kiskanál szódabikarbóna, 2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék.
A langyos mézet, a 2 tojást, a többi hozzávalót a fűszerekkel együtt habosra keverjük, a lisztet apránként adjuk hozzá. A jól összedogozott tésztát 1/2cm vastagra nyújtjuk, különböző formákkal kiszaggatjuk, vajazott-lisztezett tepsibe rakjuk. Tetejét a tojássárgájával megkenjük, dióval, mogyoróval, mandulával díszíthetjük. Kis lángon kb. 30 percig sütjük. A kihűlt tészta természetesen cukormázzal is díszíthető.
Ezt a tésztát nem kell pihentetni, azonnal süthetjük, puhulnia sem kell, azonnal fogyasztható.
Zárt dobozban hetekig eláll.
Nekem azt mondta, akitől a receptet kaptam, hogy az a mennyiség elég a tölteléknek, mármint 25dkg dió 2 rúd tésztához és 25dkg mák.
Szerintem esetleg őrölt mandula, vagy mogyoró szóba jöhet, megbolondíthatod aszalt gyömölcsökkel is.
További ajánlott fórumok:
- Kenyérsütő géphez BEVÁLT receptek
- Bevált házi arcpakolás receptek
- Cigánymeggyet szeretnék eltenni télire, ötleteket és bevált recepteket várok hogyan!
- Zepter edényeket vásároltam, tud valaki jól bevált recepteket?
- 20 kilót szeretnék fogyni, milyen jól bevált fogyis receptekkel tudnék?
- Bevált sültkacsa recepteket várnék, ti mivel fűszerezitek?