Fiatal kutya hallásproblémája (beszélgetés)
Voltunk dokinál,kutyának semmi baja.
Szerinte ez a normális,jó lenne ha minél több ilyen kutya lenne.
Annyira biztos a dolgában,hogy hol a helye a falkában és tudja,hogy hazajövünk,hogy nem stresszel őrjöng,mint sok kutya.Azt egy kicsit furcsának találta,hogy hirtelen,szerinte egy kis átmenet biztos volt.
Mindenféle tesztet megcsináltunk,az ő tapsára,zörgésére szekrénynyitására is reagált.A váróba ajtajának a nyitására is figyelt,a kinti morgást ugatta
Szóval,szerencsére semmi baj
Hoppá.
Én is süket vagyok és bizonyos hangmagasságokat jobban hallok.
Ha csak magamból indulok ki, akkor kizárt, hogy ma nem hallom azt, amit tegnap még hallottam
Az én kutyám majdnem siket. Először a mély frekvenciákat vesztette el, aztán évek alatt romlott egyre jobban a hallása. Most már csak a füttyöket és az ultrahangos sípot hallja.
Mindenképpen vidd el orvoshoz. Létezik műszeres hallásvizsgálat, nem olcsó, de legalább tudni fogod, hogy alkalmi süket-e, vagy tényleg valami baja van.
Ha így van, akkor a kutyád valószínűleg eldöntötte, hogy nem te vagy a falkavezér a csapatban.
Mert ha téged tartana annak,akkor ugrana(bár lehet, hogy nem félkómás állapotban)
Az a furcsa,hogy hirtelen történt.Persze,tudom,hogy nem süket,csak "alkalmi"..de furcsa.Az hogy a falka hazaszállingózik,a legnagyobb öröm egy kutyának.De most legalább tudom,kinek az ágyán alszik.Hazamegyek,köszönök neki,rámnéz,és úgy örül.
Anyu azt mondta,elfelejtette,hogy kutya van a háznál,lepakolt és úgy kereste meg
Sokáig (évekig) ez enyémek is jeleztek, ha megállt a zemberem a ház előtt. Mármint kocsival.
Aztán ez megszűnt.
Semmi baja,játszik,eszik,labdázik,kutyafuttatózik,mint a nyúl.
Eddig valaki hazajött,már a pittyegésre ugrott és örült,ha nem mentünk azonnal futott vissza.Most a kulcscsörgés után bemegyek a lakásba érdeklődve néz,hogy kerültem oda.Utána persze örül
Szerintem nem süket, csak pont nem érdeklik a felsoroltak.
Mást nem vettél észtre? Mozgáskoordinációs problémák nincsenek?
Sziasztok!
Zsebi 3 éves,törpeuszkár,és alkalmi süket lett pár napja.Az eddig kedvenc kaputelefon pittyegést (alig hallható) nem veszi észre,kulccsal bejövök és érdeklődve néz,hogy kerülök ide?Bezzeg a neki háttal halkan mondott dolgokat meghallja,hűtőnyitás,papírzörgés utcán ugatnak..tökéletes.
A kaputelefon és a kulcscsörgés is örömteli,azt miért nem?
Ez hirtelen alakult ki nála
Szerintetek mitől lehet?
További ajánlott fórumok:
- 2 fiatal kutyám utálja egymást!
- Fiatal kutya táplálása
- Jön egy barátnőm ideiglenesen 2 hétre 2 kutyával, 2 kutyám mellé. Hogy szoktassam össze a fiatal kutyámat az övével?
- Agresszív fiatal kutya. Mi tévő legyek?
- Káros a kutyának ha túl fiatalon lesznek kölykei?
- Lehet hallásproblémája a gyereknek anélkül, hogy észre vennénk?