Agresszív fiatal kutya. Mi tévő legyek? (beszélgetés)
En is a kutyasulit tudnam javasolni.
Egyebkent meg van par fontos kerdes amit erdemes vegig gondolni.
Miota van nalad a kutyus?Mennyi idot szoktal vele foglalkozni egy nap?Lakasban vagy kertben tartod?Ki van e mozgatva elegge korahoz,es fajtajahoz kepest?Meg tanitottad e mar valamire?A kajajat ki es hogy adja oda neki?Vannak e szabalyok,amiket betartatsz vele?Utotted e meg mar valaha?Jutalmazassal vagy buntetessel tanitod?...Stb ezer dolog amit jo vegig gondolnod,es egy jobb kutyasuliban meg is kerdezik toled,mert ebbol ra lehet jonni a helytelen viselkedes okara,forrasara,meg a megoldasra is.
A B.C-ik nagyon okos,ertelmes fajtak es igenylik is a tartalmas foglalkozasokat.Nagyon szeretnek tanulni es csapatban dolgozni,irayitasra feladatokat megoldani.Ha most elcsiped a dolgot,akkor kesobb nagyon jo kis csapat lehettek:)
Meg nem biztos,hogy ez amit csinalt ezt agressziobol csinalta,meg korainak tartanam,lehet csak jatszani akart,vagy hogy ne menj ki...vagy ugye probalgatja a hatarokat.
Igy par sor alapjan nehez tanacsot adni.
Van ilyen! :-)
Nincs tudatosítva benne, hogy nem a csík tolja a repülőt. Nálunk ugyanez a helyzet. Engem kispajtásnak tekintenek, egyedül a férjemet fogadják el (valamennyire) falkavezérként. Ők kifejezetten akarnok kutyusok! Persze így imádom őket.
A teendő a következetes nevelés-büntetés lenne. Kutyaiskolában nem tudom mennyire vannak arra kihegyezve, hogy az alá-fölérendeltségi viszonyokat rendezzék, de biztos értő kezek a segítségedre tudnak lenni, ha ez neked fejtörést okoz.
Nálunk akkor kezdődik a csípkelődés, amikor a pórázt kersztülteszem magamon, és akarom rákapcsolni őket. Rendszerint a fiatalabb belecsíp a kezembe. (én személy szerint nem veszem zokon tőle)
Sok sikert ehhez a kis rosszcsonthoz!!!
:-)
Border Colliem 6 hónapos, felfedeztem az agresszivítás jeleit.
Próbálom, arra tanítani, hogy én menjek előbb ki az ajtón. De erre úgy bepipul, hogy belém harap. Ilyenkor mi a teendő?