A kutyám fülét kikezdték a legyek, valaki tud segiteni? (tudásbázis)
Nálunk még a rossz idő sem segít.:(((( Állatokat tartanak a szomszédban.
Az én kutyámnak az orrát kezdték véresre.És ugyan ezt tapasztaltam kenem nem jönnek begyógyul,aztán 2 nap és minden kezdődik előröl.Ezt a problémát a rossz idő fogja megoldani.Addig is kenem.
nekünk kis kiszerelésű krém változata van itthon, és minden másnap reggel bekenem a kisfülét, mert a legyek sebesre csípik neki és én is utálom ha teli a terasz léggyel:-)
A kátrányos sebolaj légyűzű, nagyon erős a szaga de a legyek se jönnek+ gyógyítja a sebet, csak növényi eredetű úgy tudom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Megfigyeltem, hogy csak tüneti kezelést lehet alkalmazni. Amíg vannak legyek, addig kikezdik a kutya fülét, amint begyógyul.:( Kenem-begyógyul-újra kikezdik.:(((((
Nem tudom, az-e a probléma, ami az öreg kutyánknál volt. Az egyik füle (ami lifeg) elkezdett dagadni, majd párnap olyan lett, mint a jól megtöltött párna, meg kellett műteni. Kiderült, hogy közép fülgyulladása volt, és ahogy vakargatta a fülét, elpattant egy ér, és a vér töltötte meg a lefijét.
A legyek ellen kátrányos olaj nagyon jó. Nem tudom a szer nevét, de az állatpatikában így is ismerik. Nyáron az ára nyolcszázegynéhány forint volt.
:DDDDDDDDD
ez a nap poénja basszus!:DDDDDDD
Sajnos ez a sebolaj engem is távoltart a kutyától, nem csak a legyeket.:((((((
A németjuhit a kezelés óta Füstlinek hívjuk.:DDDDD
látom, Morris is ezt javasolta.
mi is mindent megpróbáltunk, de nem volt jó semmi.
ez a Federolos cucc viszont tökéletes.
elnézést, nem olvasom vissza a topikot, úgyhogy lehet, h ismételek:
nálunk a malamutnál a Federol nevű sebápoló szirszar jött be, amibe a gyógyszertárban vmit még beleönteek.
tényleg hatásos.
Mi használunk egy krémet,ami ugyan lassan,de talán mostmár sikeresen gyógyítja a kutya fülét.A hivatalos nevét nem tudom,mert az állatorvos hozta,de Ő úgy emlegeti hogy "tépőkenőcs".Azt mondta,hogy a patikában is tudják miről van szó.
Ugyanilyen ügyben ma a fél életemet az állatkórházban töltöttem. A doki Federol sebolajat ajánlott, 700 ft/ 1dl. Állatgyógyszertárban kapható. A betadin csak fertőtlenít, esetleg a kenőcs változata hámosíthat, de nem biztos, viszont a legyeket nem tartja távol.
Ez a szer (ecsetelő) 3 nap alatt rendbekapja a kutya fülét, orrát, vagy ahol sebes, kámforos, borsmentás anyaga távoltartja, elriasztja a legyeket, fertőtlenít és hámosít is egyben.
Próbáld ki! Az állatdoki szerint ez a legjobb.:)
Mi Betadin krémmel kenjük 4 napja, de sajnos nem használ. Minden nap egyre nagyobb lesz a seb és nem viseli túl jól a kenegetést sem. Elég hiperaktív német juhászunk van:) Tudnátok ajánlani valamit?
köszi, kiprobálom, igazából a mi kutyánkat nem kezdik ki, csak rajta vannak,és mászkálnak rajta, DE NE LEGYENEK, MERT GYÜLÖLÖM ŐKET.
Advantix, Duowin valószínűleg segítene.
Most elolvasva vissza,látom recept nélküliekkel már próbáltátok,ez sajnosnekünk se jött be.A doki adott egy injekciós tűben valami cuccot/azt mondta kesztyűben lehet csak kezelni,és ne szagoljunk bele/na abból kellett kikekeverni egy kicsi vízzel egy oldatot ,és steril gézzel bekenni a két füle hegyét.Minden évben előjött,de ezzel gyorsan lekezeltük.
A kutyák ilyenkor farral hátra a fül hegyébe fúrják magukat ,és belepetéznek.Az állatorvos ad egy nagyonerősszert amivel ecsetelni kell.Ha már ellepik,mindenképp sérült lett,és ezért bele tudnakmászni./Addig rágjáka rohadtak aignem lesz sebes,és akkor beköltöznek.Főleg hegyes fülű kutyikon van,nekem az ónémet juhászomat üldözték szegényt mindig amíg élt.Ki lehet kezelni egy hét alatt.
legyek jönnek ezerrel! ma lekezeltem tömény neocidal, fél óra és legyek megint vannak. holnap nézek valami mást a patikában. sajnálom a kutyát mert ezek a dögök szabályossan harapnak.
Na mi a helyzet a legyekkel?
a miénk fülében egy véres hólyag volt. fájt neki, húzta a fülét, amikor hozzá értünk, de már kikaptuk házilag. azóta jól van, de mitől lehetett?
Duowin vagy Advatix van rajta?
Sziasztok!
NEOSTOMOSAN-al bekentem a kutyám fülét pénteken, de csak addíg tartott.
Szombatra bevarrosodott neki, és vasárnap már szintán tiszta vér volt, és mászták a legyek, na most akkor mit tegyek vele???
légyfronton nem tudom, hogy mi a helyzet, mert reggeltől estig melóztam nem is láttam a kutyát mikor haza jöttem. már kezdett sötétedni, de majd holnap ellenőrzöm azokat a köcsög legyeket.
Egyébként nem tudom hol tartózkodik a kutya,de ajánlatos a fekhelyét házát,kennelt Neostomosan oldattal kipermetezni.
Ez a szer tulajdonképpen bevonja a fülét,folyékony kötszer.Száradás után meg kell ismételni.Ha jól emlékszem mi egy nap 2-3-szor használtuk és napról napra jobb lett végül elmúlt és a legyek sem jöttek.De a kutya ha csak meglátta a szert menekült.
Azt írja, kutyára is jó. Hát... szaga az van.
Én ma kaptam egy nemes egyszerűséggel Sebolaj-nak nevezett sebolajat. A kismacskám véresre vakarta a nyakát. Már kétszer kentük, és azóta mintha ott se lenne a seb. A legyek is messzire elkerülik. Nem volt olcsó...
További ajánlott fórumok:
- Gyógytornász vagyok, ha van kérdés és tudok segíteni, akkor írj!
- Beteg a cicám, sokat hány, tud valaki segíteni, mi baja lehet? Aggódom!
- Hétvégére keresek egy jó sütit, amibe sok krém van, de kevés tészta. Tudtok segíteni?
- 2012. évi közigazgatási alapvizsga tesztkérdéseket vadászom, ki tud segíteni egy bukott nagyinak?
- Megváltozott körülményeim miatt nem tudok gondoskodni a kutyámról, befogadná, ill. tudna segíteni valaki?
- Kutyám fülét kikezdik a legyek. Mivel kezeljem?