Káros a kutyának ha túl fiatalon lesznek kölykei? (tudásbázis)
Nem értelek!! Igen így mondja az állatorvos is, nem mindenki az ivartalanítani szót használja. Ezzel csak neki teszek jót, mert ha évente 2 alkalommal esik teherbe, és alkalmanként 4-5 kiskutyát hoz a világra, az nem hinném, hogy szuper dolog neki. Mert azért leamortizálják a kiskutyák az anyjukat elég tiszességesen.
De sajnálom,hogy Te ilyen dolgon kiakadsz. Hogy eláruljak Neked egy nagy titkot. A múlt héten egy nőgyógyászt hallottam, aki ugyanezt a szót használta egy női betegére. Szóval akkor.... hogy is van ez.
Szia!!
Sajnos az én gyönyörű kutyusom is így járt, hogy most 9 hónapos és elzártam de még magam sem tudom hogyan bement hozzá egy idegen kutya. Szóval én sem szeretném leterhelni a szervezetét, mert alig jött helyre a legutóbbi betegségéből.
Én viszem kutya"abortuszra"(kipakoltatom). Nem szeretném,ha leamortizálná az ellés stb...
Van másik kutyánk akinek szokott kiskutyája lenni, és igenis lenulláza a terhesség és szülés majd a porontyok nevelése a kutyust.
Szerintem,ha a későbbiekben nem szeretnéd pároztatni akkor Te is pakoltasd ki.
Sziasztok!
Egy alig 1 éves közétermetű (térdig érő)kutyusnak (akit a gazdája elhagyott) már születtek kiskutyái, ennek lehet valami hátránya most vagy a későbbiekben? Olvastam, hogy ez fizikailag tönkreteszi a kutyát és hogy kb. 2 éves kora körül egészséges az ellés. Valaki azt mondta hogy a csontokból vonja el a kalciumot és emiatt nem fejlődhet rendesen. Nektek mi a véleményetek erről?
Köszi:Zsu
További ajánlott fórumok:
- Fiatalon (akár nagyon fiatalon) már kismamák, anyukák!
- Milyen előnye van, ha egy nő fiatalon szül?
- Anyává válni fiatalon
- Tényleg elítélendő ha valaki fiatalon szül?
- Kinek adnátok a kajátokból inkább? (Csak egy választás van.) Egy csöves bácsinak vagy egy kóbor kutyának/macskának?
- A fiatalon(17-18év) összejött párok kb hány százaléka marad együtt végleg szerintetek? És mitől függhet főként?