Férfi fogamzásgátló tabletta!!! (beszélgetés)
Szerencsére évről évre kevesebb az abortuszok száma, bár ahogy jelenleg az ország gazdaságilag áll, lehet hogy megint csúcsokat fogunk döngetni hamarosan.
Bár ne lenne igazam! :(
Szia, akadnak, de sajnos korántsem "szép számmal", inkább úgy fogalmaznék, hogy egy csokornyian.
Dolgoztam egy ideig ilyen helyen a kórházban, (fog. gátlási ambulancia) ott tapasztaltam mi a "nagy magyar valóság", azért írom amit írok.
Köszönöm az elismerést.
Nem hinném azonban, hogy egyedüli lennék ezzel. Szerintem akadnak még férfiak szép számban olyanok, akik nem hagyják, hogy a feleségük/barátnőjük mindenféle hormonkészítményekkel INDOKOLATLANUL terhelje a szervezetét.
Ez esetben minden tiszteletem és elismerésem a Tiéd, ezek szerint Személyedben a ritka kivételt erősíted!
Szerencsés a Párod hogy ennyire megértő társa vagy, az enyém is ilyen, hálás is vagyok érte nagyon.
További szép napot: Eszter
Több, mint 12 éve már, hogy a védekezést én oldom meg nálunk.
Ezt kb. fele időben nejem oldotta meg, azóta pedig én.
Eddig Istennek hála, sikeresen. (Ezt azért lekopogom. kop-kop-kop) :)
Szia, én személy szerint nem azt várom el hogy minden párkapcsolatban csak és kizárólag a férj védekezzen, mindössze annyi belátást, hogy legalább időszakosan osztozzon ezen a gondon is.
Míg a környező országokban mindezt egyre inkább természetes és magától értetődő "közös ügy"-nek tekinti egy egymást szerető házaspár, mi még mindig ott tartunk, hogy védekezzen csak az asszony, ha nem akar abortuszra menni.
Tisztelet a kivételnek --mert azért akadnak ilyenek is--minden elismerésem az övék.
Nem is értem, miért várjuk el azt, hogy a férfiak fogamzásgátlását tablettával követeljük megoldani?
Számtalan más módszer létezik erre, ami hasonló vagy néha biztosabb eredményt hozhat a tablettánál.
Kísérleti férfi fogamzásgátlók
A férfi fogamzásgátló módszerek itt ismertetendő módszerei még kísérleti stádiumban vannak és a nagyközönség számára még nem elérhetők. Ezek egy részével igen ígéretes próbálkozások vannak, más eljárásoknál viszont még számos akadály áll a piaci bevezetés előtt. A kísérleti módszerek egy része szájon át bevehető tabletta, mások kis műtéti vagy műtét nélküli beavatkozások. A következő oldal csak áttekintés szintjén ismerteti ezeket, bővebb információk külföldi oldalakon találhatók.
Hormonális gyógyszerek
A férfiak számára készült fogamzásgátló hormonkészítmények egyelőre még nem elérhetőek a patikákban. Eddigi kísérletek alapján valószínűleg nem tabletták lesznek, hanem inkább hosszabb hatástartamú injekciós készítmények, implantatumok, vagy bőrön keresztül felszívódó zselék. Hatékonyságuk a női fogamzásgátló tablettákhoz hasonlítható. Ezek a kísérletek már a '70-es évek óta folynak. Az európai gyógyszerfejlesztésket leállították. Kínában 2008-ban végződött egy kísérlet, mely a 8 hetente beadott injekciót hatékonynak mutatta. A készítmény a herében lezajló ondósejt képződést gátolja. A here által termelt férfi nemi hormont (tesztoszteron) pedig pótolja, hogy a másodlagos férfi jegyek (férfias szőrzet, izomzat) ill. nemi vágy (libidó) megmaradjon. A készítmények androgén hormon tartalmúak, melyeket általában az izomzatba kell beadni injekció formájában. A hormonok szervezetbe juttatására egyéb módszerekkel is kísérleteznek (bőrre kenhető zselé, tapasz, stb).
( forrás: google/ férfi fogamzásgátlás)
Normális kapcsolatban számtalan mód van arra, hogy ezt a kérdést megoldják.
Védekezhet a férfi is.
Létezik, csak nem tabletta, hanem injekció formában.
Igaz, egyelőre csak kísérleti stádiumban létezik.
Te egy férfi vagy:)))))))
Homoszexuális vagy?
Csak egy kérdést tettem fel.
Vagy ha jó sokáig használsz tesztoszteron származékokat ,akkor meg egyátalán nemlessz gondod a szexel.
Úgyan is a nők fogamtzásgátlókat használnak ,nehogy vállaniuk keljen a felelősséget,akkor a férfiak miértne használjanak tesztoszteront?Úgyanis az aktív hatás alatt hihetetlen potenciális állapotod van.Éjjel nappal merev a f...sz,és megtermékenyítés pedig kizárt:)))))
Ha nem tennél 2-3 felkiáltójelet minden mondat végére, talán nem keltenéd a dühöngés látszatát.
Ha nem akarod ezt a terhet magadra venni, akkor használjatok gumit! Úgy minimális az a veszteség, amit Téged ér.
Én nem dühöngök csak érdekelt a téma!!! De azért nem jó hogy minden a nő vállán nehezedik ilyen téren!!
Hiába én nem szedhetek bogyeszt mert bajon van tőle (és nem a fejfájásra és társaira gondoltam) Ha hosszútávon gondolkodom marad a spirál amit meg nem szeretnék!!
Ennyi érdekelt a téma és kész!
További ajánlott fórumok:
- Jangee fogamzásgátló tabletta
- Escapelle tablettával esemény utáni fogamzásgátlás után nem jön meg a vérzésem. Meddig várhatok, mi történhet?
- Vélemények a Mercilon fogamzásgátló tablettáról
- Qlaira fogamzásgátló tabletta
- A fogamzásgátló tabletta veszélyei
- Hatással van e a fogamzásgátló tabletta a nemi vágyra?