Feng Shui lakberendezés - tapasztalatok? (beszélgetős fórum)
nem, ez az mutatja, hogy össze-vissza beszél még a Nasa is :DD
Látod, semmiben sem lehetsz biztos :)))
A Tudomány nem tartotta úgy hogy a foszfor lehetetlen, mert eddig fel sem merült ez a lehetőség.
Egyébként ezt is cáfolták már, ami jól mutatja a valódi tudomány önellenörző mivoltát.
igen, és majd a tény meg lesz cáfolva..
"Minden valaha élt földi élőlény DNS-ét, az amőbáktól a T-Rexig, és az emberig öt elem alkotja: szén, hidrogén, nitrogén, oxigén, foszfor - ezek és a kén úgynevezett biogén elemek. A most felfedezett baktérium örökítőanyagában azonban a foszfor helyett arzén van, amiről a tudomány eddig úgy tartotta, hogy teljesen lehetetlen."
én nem azt állítom, hogy a feng shui totál működik.. hanem, hogy a tudományokban épp annyira lehet hinni mint a feng shuiban, mert szerintem nincs különbség aközött, hogy valamire nincs bizonyíték min aközött, hogy van, csak épp téves..
A bizonyíték oda át van, itt csak feltételezések vannak :)
Kérdés hogy mik a tények?
A tudományban míg valamiből tény lesz a következő állomásokon megy át, a bizonyítottság fokától függően:
1. Hipotézis
2. Elmélet
3. Tény
Egyetértek.
De van aki használja, itt van pl. Gräff Zoltán, aki tudományos alapossággal nem egy, hanem legalább 16 radiesztétával mérette fel a lakását. Mindegyik mást mért.
Vannak egyáltalán vízerek? Látta valaki? Kiástak egyet is netán??? Tényleg nem tudom,azért kérdezem...
Amennyi "szerencse" engem ér,joggal feltételezhetem,hogy egy sárkány szemére épült a házunk!:(
pffff.. :DDDD igen, úgyhogy ez nem egy tudományosan bizonyított hanem egy tudományosan feltételezett dolog, ugye ebbe maradhatunk? ;)
(ja, tudományosan feltételezett az is, hogy nincsenek káros vízerek... nem pedig bizonyított.. )
Azért a fengsuj már nem újkeletű dolog.
Ha már említetted a vízereket az is kapcsolódik a témához, a radiesztézia, ami szintén áltudomány.
A Föld középpontját senki nem látta, annak összetételére, fizikai állapotára a felszínen végzett mérésekkel következtethetünk.
áltudomány mi? mert a nagybetűs TUDOMÁNY az helytálló.. igaz, hogy az ókori görögök azt mondták, az atom a legkisebb részecske és ez azóta cáfolva lett.. igaz, hogy azt mondták annak idején a teleportáció képtelenség, ma mégis tudományosan bebizonyosodott, hogy nem az..
Pár száz éve még boszorkánykodásnak kiáltották ki azt ami ma tudományos felfedezés, miért gondolod, hogy amit a feng shiu tanít azzal nem lesz ugyanígy?
Mert beleesel ugyanabba a hibába mint a szkeptikusok 500 éve meg 1000 éve: azt hiszed abban a korban élsz mikor a tudomány mindent jól lát, gondol.. :)))
nem vagyok egy szakértője a tudományoknak ahogy nyilván te sem a feng shuinak (ezt csak azért bököm ide mert pont annyi értelme van belepofáznom a kérdésbe mint neked :D) de látom amit látok: tudomány éppúgy áltudomány mint a feng shui, és éppúgy nem az egyik sem..
Látta már valaki is a Föld középpontját például? Nem, ahogy ahogy a vízereket meg a jóisten sem..
A szépen berendezett szoba hatással lehet a közérzetünkre...egy darabig, mert hamar megunjuk és átrendezzük. :)
Maga a fegsuj áltudomány mint ahogy ez a lista mutatja:
Az ágynak azért nem szabad szemben lenni az ajtóval, mert az a ravatalozókban van..ott van szemben a koporsó az ajtóval.
Nekem egyébként bevált a feng shui elve. Nálam sincs egy sárkány se, meg semmi ilyesmi.
Azt már írtam, hogy teljesen véletlen, hogy a család és egészség részen vannak a hálóink...nos, ahogy beköltöztünk teherbe is estem a második gyerekemmel (az első 6 és fél éves):)))
A szobáknál tényleg csak az ágyra figyeltem, mert szíven ütött, ahogy mondták nekem ezt a ravatalozós dolgot.
A gyerekszobát meg teljesen ráhagytam a gyerekemre, aki eléggé shrekes színt választott, de annak is biztosan megvan az oka.:)
Szerintem vágj bele!
Nincs más hátra,tuszkold az ágyat az asztal alá...
Lehet,hogy sok embernek divatot teremtesz,és te leszel az új "olasz" divat diktátor..:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
További ajánlott fórumok:
- Van itt lakberendező, aki segítene egy nagyon pici szobát praktikusan berendezni?
- Lakberendező tanácsára lenne szükségem, vagy aki jártas a lakberendezésben
- Régiből újat olcsón, lakberendezési ötleteket várok
- Ismertek olyan lakberendezési oldalakat, ahol tanácsot lehet kérni szakértőktől?
- A stíluskeveredés elkerülése lakberendezésnél
- Igénybe vetted már lakberendező segítségét?