Felvételi (beszélgetés)
Sziasztok,
8. Kosztolányi beosztás kikerült.
A Vörösmartynak írtam, ( VII. ker) és TTtagozatra 80 gyereket behívnak majd azon kívül, aki mentességet kapott. Dráma és Média nincs mentesség, Sportban lesz néhány akinek lesz.
Kedves Emberek!
Egy nagyon büszke anyuka vagyok, ugyanis felvették a kisfiamat a Budapesti Fazekas Gimn. 9.a osztályába!!! Esetleg ismer valaki leendő osztálytársakat??😉 mert ha igen akkor szivesen ismerkednénk. 😉
Azért valjuk be, vannak igazságtalanságok.
Én se értek egyet minddel, de tenni úgyse tudok, ellene, ezért inkább nem bosszankodom:)))
És ami elmúlt nem szabad.
Tudom, hogy akit nem vettek fel el van keseredve. De nézzétek a jó oldalát. Van egy évetek letenni a nyelv vizsgát ami a diplomához kell. Mert az egyetemi nyelv oktatás, ahhoz kevés (főleg levelezőn).
Vagy egy év alatt elvégezhettek egy okj-s képzést...a legtöbb helyen, az elsőt az állam fizeti.
Halmozottan hátrányos helyzetű, ha a szülőknek nincs általános iskolánál magasabb végzettsége.
Ezek azért vannak állítólag, hogy bizonyos emberkéket, a tanulásra ösztönözzenek.
A halmozottan hátrányos helyzetűek nem csak plusz pontot kapnak, hanem már óvodáskortól kapnak plusz juttatást.
Én kitűnőre szóbeliztem mindenből, van egy nyelvvizsgám is, és a jegyeim is csak 4 és 5 (kivétel a matek 3-as). Szóval szerintem nem rossz teljesítmény és mégis így vagyok. :S Barátnőm azért került be, mert kapott valami hátrányos támogatást, mert van valami olyan is, hogy azért plusz pont, ha valamelyik szülőd még nem érettségizett le, mikor te már iskolába jártál, vagy mi.
Utálom ebben a rendszerben, hogy rohadtul nem a gyakorlati tudás alapján veszik fel az embereket.
Igen igy kell hozzá állni.
Most mézem az én szakomon, a tavalyihoz képest 40 ponttal lett kevesebb a ponthatár, a támogatotton.
Ilyen kevesen jelentkeztek volna?
Ez igaz...
De, még rendes ha besegít:))
Ha sikerül, még akkor is ott lesznek, a könyvek, jegyzetek.
Nekünk lesz olyan könyvünk ami, 12e ft, de csak a könyv negyede kell.
Szerencsére én megkapom azt a részt.
Borzasztóan magasak. Még levelezőn is. Jóformán csak úgy lehet bejutni államilag támogatottra, ha kitűnőre érettségizel, van legalább 1 nyelvvizsgád, és hátrányos helyzetű vagy...a többi meg fizessen.
Megnéztem, az én szakomra átlagosan 389 volt a ponthatár, míg ugyanezen szak költségtérítésesen 200 ponttal megpályázható. Hol van itt az igazság? Ahhoz, hogy bejussak vagy újra érettségizek (amit nem fogok, elég volt egyszer végig szenvedni), vagy pedig fizetek. Gyönyörű...:(
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Olvastátok, hogy az új tervezett munkatörvénykönyv szerint akár terhességi tesztet is lehet kérni a nőktől felvételi idején?
- Melyik egyetemre érdemes felvételizni jogász szakra?
- Gerincferdülésért jár pluszpont a felvételinél?