Felmondtam a főnök munkahelyi terrorja miatt, és... (beszélgetős fórum)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Azért van benned rossz érzés, mert alapjaiban nem szokásod kimondani az ilyen fajta véleményedet, inkább magadban tartod, csak ne legyen belőle vita. Inkább lenyeled a bántást, a mások piszkálódását.
Helyesen cselekedtél. Meg kell tanulni megvédeni saját magadat, ha te nem teszed meg, senki sem fogja megtenni ezt helyetted, a te érdekedben.
Köszi a nyugtatást, most sok munka szakadt rá.
Pár fős csapatot vezet, jelenleg 2 helyre keres embert, de nem talál. Az elmúlt 2 hónapban hárman jöttünk el. Az egyikről konkrétan tudom, hogy miatta. Vele még gusztustalanabbul viselkedett, de nem merte elmondani a kolléganő.
Nem bizonygat, hanem rámutat, hogy TE mit olvastál félre.
Nem kitalált, hanem kiTÁLALT. Mielőtt betámadod, olvasd el, mit írt...
Jól tetted, hogy felmondtál, jól tetted, hogy elmondtad.
Hogy lesz-e kivizsgálás? Ha alapjaiban vezetőségi stratégia a dolgozók félelemben tartása, semmi vizsgálat nem lesz.
Ha pedig indítanak vizsgálatot, kérdés, hogy az ott maradó alkalmazottakban lesz-e annyi bátorság, hogy elmondják az igazat, vagy a saját érdekükben lapítanak? De a helyedben én is hasonlóan cselekedtem volna.
Biztos azért, mert nem vagy hozzászokva.
Én volt hogy csapkodtam is előtte, inkább csak röhögött.
Te meg mindenbe belepofázol,amiről fogalmad sincs...
Egy épkézláb hosszászólásod nincs,csak a kritika meg a negatív jelzők ,amiket ismeretlenekre aggatsz.
Tolod ezt a "miben segíthetek", illetve "szívesen" dumát,holott leszarja a fórumozók nagy része az idióta hozzászólásaid...
Teljesen normális, amit érzel.
A bántalmazott sokszor érez lelkiismeretfudalást,amikor kinyitja a száját.
Olyasmi is megfogalmazódik ilyenkor az emberben, hogy biztos én voltam a hibás,nem tettem meg mindent.A lelkiismeretfurdalas pedig innen is eredhet hiszen ha nem tettél meg mindent, akkor miért rá mondasz "rosszat"....
Biztos nem vagy pszichiáter, megvan a bántalmazásnak a lélektana, sokszor az áldozathibáztatás a felületes szemlélőtől.
Gondolom valami oka van az én érzésemnek is.
Nem tudom minden sunnyogtam volna, és miért. Biztos nem emiatt érzem amit érzek.
Magyarázkodsz.
Nekem aztán nem kell.
Nincs kedvem kifejteni a saját mondanivalódat, mit is jelent valójában.
A lényeg: sunnyogtál, nem voltál őszinte.
Éppen ez az, hogy nem értem, hogy miért van bennem rossz érzés emiatt.
Ellenőrizhető, konkrét dolgokat említettem.
További ajánlott fórumok:
- Ma felmondtam a munkahelyemen és rettegek a változástól
- Mi a véleményetek arról, akik a munkahelyen a főnöknek árulkodnak??
- Kis munkahelyen a 20 éve regnáló főnök lemond és senkitől se köszön el?
- A munkahelyeden van kamera? Zavar, hogy figyel a főnököd?
- Voltál már olyan helyzetben, hogy a munkahelyi stressz miatt felmondtál?
- Ha betegállományba vettek, de ugyanakkor felmondtak a munkahelyemen, jár táppénz?