Felhőcske recept

A Felhőcske hozzávalói:
Tészta:
2,5 dl víz
15 dkg zsír
15 dkg liszt
6 tojás
Krém:
7 dl tej
3 vaníliás puding
1 margarin
15 dkg porcukor
Hab:
5 dl Hulala tejszín
2 cs. vaníliás cukor
1 cs. habfixáló


A Felhőcske elkészítési módja:
Tészta: a vizet a zsírral felforrósítjuk, majd hozzákeverjük a lisztet, összefőzzük. 15-20 pecig állni hagyjuk. Utána a tojást egyenként belekeverjük. 2 lapot sütünk tepsi hátán. A tepsit vékonyan megkenjük zsírral, felkenjük rá a tészta felét. Forró sütőbe tesszük, 10 percig ne nyissuk ki a sütő ajtaját. Majd lassú tűzön rózsaszínűre sütjük. Krém: a tejben a vaníliás pudingot sűrűre főzzük, kihűtjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd a kihűlt pudinggal összekeverjük. Hab: a tejszínt a van.cukorral felverjük, majd belekeverjük a habfixálót. Összeállítás. a tésztára rákenjük a krémet, majd a habot, végül rátesszük a tésztát. A tetejére porcukrot szórunk.

A tészta része hullámos lesz nem szabad megijedni.
A tésztát kivéve, ha összeesik, vissza lehet tenni a sütőbe és felemelkedik újból.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A felhőcske elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook