Fel lehet valakit jelenteni utólag? (tudásbázis)
Erre én is kíváncsi lennék!
Ha Senki lopta el a levelem, akkor csak mérgelődöm, de nem teszek ellene feljelentést.
Ha kiderül, hogy Bözsi volt, akkor feljelentem.
A feljelentéshez nem kell, név , cím, telefonszám, vagy igen? :)
érdekes lenne megtudni, hogy mi a sztori:)
mi lehet egy levélben, ami miatt ennyi idő elteltével is érdemes foglalkozni a dologgal, főleg olyan szinten, hogy feljelentés, bíróság, tárgyalásra járás?
biztos van ilyen ok, csak nekem most nem jut egy ilyen sem eszembe, azért lenne érdekes ismerni a történetet:) (ha már egyszer topik lett belőle:D)
A választ szerintem most sem fogod megtudni.
(ügyvéddel beszéld meg, az a tuti)
ezt talaltam
A magánindítvány előterjesztésének határideje 30 nap. A 30 napos határidőt a jogszabály a sértettnek a bűncselekményről való tudomásszerzéséhez köti. A tudomást szerzés nem jelenti a név, egyéb azonosításra szolgáló adatok ismeretét, elegendő, ha az ismert adatok alapján az elkövető személye megállapítható. Lehetősége van a jogosultnak ismeretlen személy ellen is magánindítványt előterjeszteni. Azt az elévülési időn belül (és a tudomásszerzéstől – mely lehet esetleges „magánnyomozása" eredménye – számított 30 napot megtartva) megteheti.
Pfff!
Minek?
További ajánlott fórumok:
- Névtelenül fel lehet jelenteni egy munkáltatót? Ha igen, hol?
- Hol lehet jelenteni, hogy két kutyát magukra hagytak?
- Hol lehet feljelenteni valakit állatkinzásért?Tudja valaki?
- Hogyan lehet feljelenteni valakit a NAV-nál, ha nem szeretném hogy kiderüljön a kilétem?
- Hogyan lehet valakit kijelenteni kényszerkijelentéssel?
- Mennyi ideig lehet feljelenteni valakit rágalmazás vádjával?