Fél éves kisfiam széklete kemény, nagyon megküzd vele. Mit tegyek? (tudásbázis)
Szia!Nekünk is voltak hasonló problémáink.Mindent kipróbáltunk nekünk a Szentkirályi őszibarackos bébiital vált be,dm-ben,tescoban kapható.
Sziasztok!
Az én kisfiam is nagyon sokat szenvedett a kaka probléma miatt, aztán javasolták az őszibarackos aloe vera gélt.Azt kapta reggel és este 10-10ml-t, egy hét után simán ment neki a kaka, és azóta sincs vele semmi probléma.6 hónapos kortól lehet csecsemőknek adni, van akinek az 5ml is elég ki kell kisérletezni.
Én nem találok az egész városban ilyen bébikaját. :-(
Na ezt megnézemén is holnap. :)
Tegnapi kísérlet eredményét írom le :)
Erik bogyókat produkált és nagyon nyomta, úgyhogy kísérletképpen vettem neki "gyümölcsök müzlivel" nevű bébikaját, ami 6 hós kortól adható. Reggelre meg is lett az eredménye :) Szóval úgy néz ki ez a fajta kaja nagyon bejött ebből a szempontból, úgyhogy ezt most megjegyzetm :)
Öszibarack és szilva bébikaja konzerv nálunk segített.
Nálunk az alma,a sütőtök,és a cékla sem lazított,inkább fogott.Én is ma jártam ez ügyben kedvenc patikusnőmnél,azt mondta a laevolac jó.De azt is mondta,hogy ez a hozzátáplálás velejárója általában.
A kisebbik lányom sokszor volt hasonló helyzetben egy éves kora körül. Volt egy alkalom, amikor a kórházban kötöttünk ki. Akkor az orvos nekem is a gyümölcsöket ajánlotta, vagy ha az nem segít, a Duphalac szirupot (székletlazító). Két hétig kapta kúraszerűen (naponta 1x-2x egy teáskanállal), a mai napig nincs gond a székletével.
Nem váltottál esetleg tápszert?Az is lehet a ludas.
Próbáld ki pár napig, hogy nem kap almát, hátha az a ludas, hisz azt írtad, majd minden nap eszik.
Szerintem egyébként valamennyire normális hogy kemény, most szokja a szervezete a különböző kajákat, majd beáll. Addig kísérletezd ki, mitől lesz jobb....
A laevolac okés, laktóz van benne, de nem zavar különösképpen... Nehéz ügy. Ja, a laevolac se csinál híg cuccot...
Igen,nagyon ki kell tapasztalni a megfelelő adagot az tuti!
Na nálunk az is bevetésen volt. Napi 1 mili, ha annál többet adtam, akkor már kemény hasmars volt az eredmény (ezért kell fél milivel kezdeni és úgy emelni, bár a tájékoztató szerint asszem 5 mili a kezdő adag)... Amúgy működik az is. Nem kell tőle félni, egyszerű cukorszirupról beszélünk gyógyszeres üvegben.
Laevolac szirup???Ha gyümölcs nem segít,bár a szilva igen hatásos.Az alma az én lányomat megfogja.
Nálunk dettó ez volt. Ami bevált, hogy szilvás és barackos bébiételt adtam neki, almából pedig a lehető legkevesebbet, mert az eléggé fogott (van akinél nem, nálunk igen).
Az én lányom almát eszik almával, szerencsére már normál széklete van, de én is inkább a megfogós hatásáról tudok.
Minket eltiltott a doki az almától,mert szerinte megfogja a székletet.
Körtétkaphat 4 hóskortól, van körtés bébiétel is, de ne menjünk bele a hozzátáplálás rejtelmeibe.
Amúgy minden nap masszírozom szegénykét, gyümölcsözünk, stb... és van is kaka, de kemény, és megszenved vele.
hámozott alma lereszelve sokat puhít a székleten
Miért? Elvileg 7 hónaptól lehet, nem lesz semmi baja, ha 6 és félnél kapja - ha már kapott egy csomó mást.
aszalt szilva megfőzöd, turmix és csodákra képes!
Nálunk az őszibarack segít meg a kamillatea - és abba kell kis cukor, mert az is segít. (ebben az egy esetben fogyaszthat cukrot a lányom :))
Nekünk meg a cékla:)De sajna nem szereti.
Az alma az én gyerekemet ennyi idősen nagyon megfogta. Nyugi, majd helyre fog állni. Adj neki sütőtököt, barackot, céklát, szilvát, körtét. Ezek hajtanak.
Szilvával is etetem, almát is majd minden nap kap, lövetem sincs már. Most olvastam hogy van valami tápszer szorulásos babáknak...
Minden nap kap gyümölcsöt, most már gyümölcslével is tömöm szegényt. Egyedül a spenót volt az ami úgymond segített.
szerintem is gyümölcs kéne (pl.:alma). Nem adsz neki?
További ajánlott fórumok: