Fél éves kisfiam napok óta ordítva ébred. Miért? (beszélgetés)
Ha hirtelen sírva ébred az az estek nagy többségében a fogzás miatt van. Amikor alszik, akkor nem foglalkozik semmi mással ami eltereln a figyelmét, és jobban érzi a fájdalmat. HA nagyon rossz a helyzet, akkor lehet adni Nurofent is. (Ha a homeopátiás szerek már nem segítenek.)
De lehet a sok indertől is ami napközben éri. Bár akkor nem élesen sírva szoktak ébredni általában.
Sok ébredés oka lehet az is, hogy hirtelen megindul a mozgásfejlődés, és az agya nem tudja még feldolgozni.
Én is az álmokra gyanakszom, mert nem mindig van... van amikor nem is jelzi, hogy ébren van, eljátszik magának a kiságyban. Csak rettentő rossz így ébredni, mert mindig az ugrik be, hogy tuti baj van, azért sír így. Pedig eddig olyan szépen ébredt, picike kis nyöszörgéssel...
Azért "jó" tudni, hogy mással is van ilyen...
Közben megkerestem a könyvet:
A homeopátia kézikönyve 1.
Fejezet címe: Csecsemő- és gyermekkori nyugtalanság és alvászavar
Majdnem pont azt írja le a könyv is, amit Te írtál.
Dentinox nálunk is csak rövid ideig hat. Úgy, ahogy a másik gyógyszertári ecsetelő is...
Viburcol, Chamomilla meg semmi látható javulást nem hozott...
Nekem most a Dologelt javasolták, állítólag hatásosabb a Dentinoxnál...
Tényleg lehet, h fogzik... A doki jóslatára pedig nem szabad adni...Nekem most a kisfiamnál alig egy hónapja azt mondta, h ne várjam a fogait, azok még a Holdon vannak...Hiába mondtam neki, h tipikusan fogzásos tünetei vannak...másfél hét múlva 2 foga volt! Legközelebb meg azt mondta egyik csütörtökön, h hétvégén kibújik a köv. kettő...no, ennek most lesz két hete, fog sehol... :)
Amúgy nekem a lányomnál volt ez, h nagyjából fél évesen elkezdett sírva ébredni. Éjjel is, nappal is. És nagyon-nagyon sokáig így ment, bármit is csináltam vele. Nappali alvásból már csak elvétve ébred üvöltve, de éjjel, ha megébred a mai napig sírva kel...(2,5 éves)
Kicsi fiam pedig a kora délutáni alvásaiból ébred sokszor sírva, de hogy miért...
Én is inkább rossz álomra gyanakszom, meg, h ilyenkor valószínűleg rossz alvási periódusból ébrednek, ezért sírnak...
Olyankor hidegvizzel megtörölgettem az arcát és teljesen megszünt a sírás,majd ismét álomba szenderült!
De lehet a fogától is!Próbáld ki a hidegvizet
Nem mindig mocorog az a fogacska ezek szerint...
Nálunk sincs még semmi konkrétum, és én sem látok duzzanatot, de Bendegúz mindent rág, és dug be a szájába, ezerrel nyáladzik, és vakarja füleit.
Gondoltam már rá, de akkor napközben, alvások között miért nincs tünete?
Csak ébredésekkor...
Ínyét amúgy nem látom dagadtnak... 5 hónaposan azt mondta a doki 3 nap és kint lesz a foga... azóta sincs semmi...
Nekünk mikor ez volt, a védőnőt kérdeztem meg..
Azt mondta, hogy a kinyílik a kicsinek a világ, egyre többmindent felfog, és úgy dolgozza fel a dolgokat, hogy álmodik. Ezek az álmok, ha túl intenzívek megijesztik... Nálunk egy idő után elmúlt, annyit csináltam, hogy behurcolkodtam hozzá éjszakára, és fogtam a kezét :)
Kisfiam 22-én múlt fél éves. Pár napja éjszaka iszonyatos ordításra ébredtem. Mint amikor megüti valamijét, megijed... nagyon-nagyon sírt, már-már sikítva, ordítva.
Ilyenkor felveszem, kicsit megsimizem, ha nem nyugszik meg cicire rakom, és alszik tovább.
Nappal ugyanúgy van rá példa, hogy így ébred, de nem mindig.
Nem értem mi baj lehet... Más is tapasztal ilyet? Annyira rémisztő, főleg éjszaka, azt sem tudom, hogy rohanjak hozzá, mindig azt hiszem, hogy baj van... :(
További ajánlott fórumok:
- 16 hónapos kisfiam még soha nem aludta végig az éjszakát. Most már van, hogy 2óránként ébred, hogyan szoktathatnám le?
- 21 hónapos kisfiam nem akar főtt ételt enni hónapok óta! Ha tudtok segítsetek, tanácstalan vagyok, mit tegyek?
- A kisfiam rengetegszer ébred éjszaka
- Mit csináljak, hogy a kisfiam ne ébredjen fel éjszaka a cumi hiányára?
- Mi lehet az oka annak, hogy a féléves kisfiam egyre többet ebred éjszaka?
- Kisfiam hónapok óta csak egy cumit fogad el, napok óta cumimániás, de ma eltörött a cumink! Segítsetek!!!