Mi lehet az oka annak, hogy a féléves kisfiam egyre többet ebred éjszaka? (tudásbázis)
Hogy vannak a fiúk?
remélem meggyógyultak már......
Szia!
köszönöm kérdésed,aranyos vagy!
Hát hol így,hol úgy vagyunk éjjelnete........kb 3 napig azt csinálta,hogy este nem akart elaludni,pedig már hónapok óta beálltunk arra,hogy fürcsi szopi és alvás!
Az utóbbi pár napban nem volt iszonytos éjszakánk,1sze 2szer kelt föl csak,inni vagy enni!
Ma voltunk féléves státuszon,írt föl neki a doki cataflam cseppet,azt mondja adjak neki,ha extra nyűgi és tépi a száját,sokkal hatékonyabb,mint a nurofen!
Ti hogy vagytok?
Meggyógyultak már a fiúk?
Tudom én is így vagyok:)
Ha minden kötél szakad csak akkor adom.Talán 2* adtam idáig.Nálunk bevált az esti 2 fajta homeopátiás kis teában feloldva.Remélem ez így is marad.
Tudom,de írtam,hogy nem igazán szeretném gyógyszerezni.....csak végső esetben,ez az volt már.....
viszont tegnap fordult elő 5-6 hét óta,hogy nem volt este hőemelkedése......
szia
örülök,hogy jó éjjeletek volt,nekünk nem igazán,lásd előző hsz.
hát csak a foga lehet,nurofen+dentinox és nyugodtan alszik
csak nem szeretnék ám mindig nurofent adni
gondoltam rá én is......de nem igazán,mert amikor magam mellé vettem,akkor meg nem aludt(unk) és pl. ma éjjel sem kellett neki a cici sem.....
szörnyű éjszakánk volt ismét.....majdnem 11 volt mire elaludt,végül is úgy,hogy 2-3 hatalmas bukás után bevágott egy üveg teát,majd ébredt 1 után,szopizott és mivel éreztem,hogy nem volt sokminden a ciciben adtam neki teát és természetesen mind megitta,majd ébredt 5kor természetesen akkor is üvöltve és nem kellett neki a cici,vagy kiköpte,vagy megharapta........és csak sírt...
így adtam neki nurofent és ismét egy üveg teát beszívott.........9 óra lesz,azóta is alszik!
Szeparációs szorongás?
Már abban a korban van,hogy lehet!
Hiányzol neki!:-)
nem náthás,bár mindig van valami az orrában,de olyan helyen,hogy nem tudom leszívni,gondolom tej,mert mindig engedi ki az orrán:)
a torka piros,remélem nem lesz nagyobb gond,most lábaltunk ki
ma este nem igazán ment az elalvás,bukott nagyon sokat és csak hisztizett,végül egy üveg tea után beájult,kíváncsi vagyok milyen éjjel elé nézünk, a tegnapi nem volt valami pihentető...
jobbulást a piciknek:)
Már kezdtem örülni,hogy ismét hat a chamomilla,de az elmúlt éjjel után,már nem tudom,hogy mit gondoljak!
Elősször 11kor ébredt,bevágott egy üveg teát,majd szépen visszaaludt!Aztán fél 3kor és fél 7kor szopizott,utóbbi után 1 óra volt mire visszaaludt...én már nem
nem tudom mi lehet a probléma,de ordítva ébred......sajnálom őt....
te sem panaszkodhatsz nagyon édes a kisfiad gyönyörű szemei vannak.
Nem ugy mint nekem most olyan mint a fagyasztott halnak alig aludtunk éjszaka Hunor 4 szer kelt enni gergő meg takonypóc lett és sokszor felüvöltött persze egyszerre ébresztették egymást és még mi is későn feküdtünk le 12-kor és 5 től végleg fent vagyok:( most porszívózom a nagynak a nóziját:(
nagyon szép fiaid vannak:)
hát azért az én Hunorom eddig igencsak jó alvó volt,már egy hónapos kora óta este 8tól reggel 8-9ig aludt,egy 4-5 órás kelés-evéssel!
Aztán mostanában meg semmi rendszer nics az alvásában!
tegnap ismét elkezdtem a chamomillát,talán használ........
az igaz,hogy fél perc alatt a kiságy tetejében van és nappal is elég erőteljesen kúszik!
de gondolom az ilyen és ehhez hasonló dolgokkal nincs mit tenni........újra hozzászokom a többszöri keléshez!
próbáltam egy időben,hogy fürdés előtt tejpépet kapott,majd fürcsi és anyatej...nem jött be
sajnos a vizet nem issza,terészetesen azzal próbálkoztam elősször sokáig,nem ment.
granulátumos teát kap,nagyon gyengét,éppenhogy van íze.......
napal alszik sokat szerintem,délelőtt 2 órát,majd délután is még 2szer fél-1 órát,este meg fél 9től reggel 8-9-ig,mostanában 3-4 ébredéssel
Sok oka lehet! Például a foga, vagy növésben van és fájnak a lábai, esetleg éhes. Próbálj meg valami laktatóbbat adni neki estére. Éjszaka csak vizet adjál, mert megszokja a teát és később gondok lesznek a leszoktatással (a fogai miatt). Ha nagyon éhes éjszaka, akkor adjál csak anyatejet. Az is lehet, hogy nappal többet kéne aludnia. Tévhit, hogyha sokat alszik nappal, akkor éjszaka nem alszik.
Remélem minél hamarabb mególdodnak a problémák.
Esetleg még megpróbálhatod nappal, hogy adsz neki kamilla-hársfavirág teát, ez nyugtatja.
Sajnos nem tudtunk rájönni,de az biztos,hogy nem a fogától volt. Nálunk is ivott pár kortyot,vagy cumi vissza a szájába és vissza aludt.
Még a doki és védőnő se tudta megmondani,h miért kel fel ennyiszer,kaptunk valami homeós kúpot.
remélem.....
bár én indig arra is gondolok,hogy kevés neki a tejci......de ha teát adok első ébredésnél,akkor is u.annyit alszik a következőig,mintha megszoptatnám
hát fél órától többet alszik,de 3 óránként kel és nem ez volt a jellemző
nálatok mitől volt?
nem az idő miatt van,mert pár hete játszuk ezt
További ajánlott fórumok:
- 16 hónapos kisfiam még soha nem aludta végig az éjszakát. Most már van, hogy 2óránként ébred, hogyan szoktathatnám le?
- 9 hónapos kisfiam nagyon sokat kel éjszaka és csak teával hajlandó visszaaludni.Szeretném róla leszoktatni.Tudtok tanácsot adni?
- Már lassan 9 hónapja nem alszik a kisfiam éjszaka. Mit tegyek?
- Haromhonapos kisfiam ejszaka ket orankent kezdett szopizni, nem lenne eleg tej?
- A kisfiam rengetegszer ébred éjszaka
- 22 Hónapos kisfiam nem akar éjszaka aludni!Nappal sem alszik többet 1 óránál, mit csináljak vele?