Feketeretek csepp kúra (epekövek) (beszélgetés)
Sziasztok! Gondoltam írok, hátha érdekel valakit.
2 feketeretek cseppkúrát csináltam végig. 2014.januárig szigorúan diétáztam, és tényleg alig voltak panaszaim. De aztán meguntam a sok procedúrát a külön étkezéssel és enni kezdtem mindent, és időnként görcsöltem is erősen. Ezt bilagittal és colagittal próbáltam kivédeni.
2014. április 16-án UH-on láttam az egyre nagyobbodó köveimet ( legnagyobb 1,2 cm) és 24-én meg is műtöttek laporoszkópiásan. Ma engedtek haza a kórházból. Eddig jól vagyok. Remélem ezt 2 hónap múlva is meg tudom erősíteni.
Ó, ezt olvasni is szörnyű volt! Nagyon vigyázz magadra! Nekem 2 hónapja szigorú epe-diétával megszűntek a panaszaim. Nem műtöttek meg. Néha, ha nehezebbet eszek, Bilagitot eszem. Nincs panaszom.
Egyébként egy ismerősöm mondta, hogy neki eltávolították az epehólyagot, mégis vannak panaszai, ugyanúgy fáj, görcsöl.
Sziasztok
Szeretném 1-2 apróságra felhivni a figyelmeteket.
Irtátok hogy a mütét megszünteti egy életre az epeköproblémát.
Ez abban az esetben igaz ha ott maradsz az asztalon/bocs a kemény véleményért/.
Engem elösször 2005 ben mütöttek epevezeték elzárodás miatt és valoban nem kivánom senkinek azokat a fájdalmakat.....
Miután megmütöttek a doki felhivta a figyelmemet hogy az EPEKÖKÉPZÖDÉSI HAJLAM az nem szünik meg az operáció után.
Sajnos igaza is lett.... 2010ben jött a második mütét ami szintén életmentö jellegü volt mert már olyanok voltak a májfunkcióim ,mintha 40 éve masszivan innék /akkor voltam 35/. A mai napig nem iszom alkoholt.
Mondta az opráló orvos hogy ismét el volt zárodva az epevezetékem és az okozta a problémákat. 1 hétig voltam korházban igaz a májfunkciok miatt. Ezután ugy gondoltam hogy velem ez nem történhet meg újra. Tévedtem.... Idén januárban ismét korházba kerültem azzal a pici különbséggel hogy az elzárodás miatt már a hasnyálmirigyen is begyulladt. Szerencsére 1 hét korház és a mütét után hazaengedtek.
A feketeretek és bármilyen más epehajtó készitménnyel vigyázzatok mert nehogy tényleg elinditsa a követ és a hasnyálmirigy vezetékig eljusson és ott zárjon el valamit mint nálam.
Nekem a magyar konyha a vesztem.....
De probálkozom a kevésbé zsiros kajákkal.
Jó egészséget kivánok mindenkinek.
Szerintem jobb túlesni rajta egyszer és mindenkorra műtéttel, mint egy életen keresztül az epekövekkel kínlódni, diétázni.
Ráadásul minden diéta mellett, idegalapon is lehetnek problémák.
Ma már a 3 pontos megoldással szerintem egyszerűbb dolog, mint egy bölcsességfog húzása.
Szorozz meg egy eperohamot 100-al és akkor el tudod képzelni !
A fájdalomtól elvesztette az eszméletét, de előtte széttépte maga alatt a lepedőt.
Uhh! Akkor rossz tapasztalataitok vannak vele kapcsolatban. Gondolom megműtötték! Remélem nem volt gond!
Állítólag megelőzés céljából érdemes alkalmazni, mert ahogy írtad is, elindíthatja a köveket és baj lehet belőle.
Jónak találom a fekete retket epekövességre, leginkább természetes formájában.
DE:
A párom is e célból kezdett fekete retket enni és olyan irányba mozdította el a köveket, hogy elzárta az epevezetéket, éjszaka vitte mentő életmentő műtétre.
Sziasztok!
Beszélgessünk, osszuk meg tapasztalatainkat a témával kapcsolatban, hátha mások javára válik:)
További ajánlott fórumok:
- Hallottátok, hogy a Vigantol csepp egy részét kivonták a forgalomból, tegnapi hatállyal?
- Tényleg hizlal a Béres csepp?
- Használt valaki Vénusz Cseppet? Mire? Vélemény?
- Adtok(adtatok) a babának AD-vitamin cseppeket?
- Melyik a leghatékonyabb hasfájásra való csepp babának?
- Fájhat a gyomra 15 hós kislányomnak a Béres csepptől?