Hallottátok, hogy a Vigantol csepp egy részét kivonták a forgalomból, tegnapi hatállyal? (tudásbázis kérdés)
Akkor szerintem felelotlenseg barkit arra buzditani,hogy ne adja a gyerekenek.
Bar ha a gyerek napi szinten nyomja a tokehalmajat spenottal,akkor megertem.De nem,megsem ertem meg!
Sziasztok.
Nekünk is a "rossz" volt itthon. De már kidobtam. Péntektől nem adtam a kislányomnak. Holnap iratunk újat, és ki is váltom.
Köszönöm, elolvastam!!!! Azt hiszem, jobb ha marad a napi D-vitamin adás továbbra is.
Azért azt tényleg érdekes, hogy beijesztik az embereket minden hülyeséggel, de megfelelő tájékoztatást sehol sem adnak, hogy mit is tegyél, hogyan tovább. És ezt nem csak erre a témára értem...
A D vitamin körüli mítoszról egy érdekes olvasmány:
Igaz több halat esznek, az biztos.
Ez a vigantolhoz kapcsolódott volna, de már elég késő van.
Angliában egyáltalán nem is adnak a csecsemőknek, és kisgyermekeknek sem. Pedig ott jóval kevesebb a napsütés :) Ugyancsak nincs csecsemő orrcsepp, gondolom , ennek is van valami oka, ők sem szeretnék, hogy a csecsmők,totyogók ne kapjanak levegőt. Érdekes, kíváncsi vagyok miért nem forgalmaznak ők, és mi miért?
Igaz több halat esznek, az biztos.
156. emi75 2010-10-07 16:23
Sziasztok! én írtam az Ogyi-nak, és ezt a választ kaptam:
A Vigantol 20000 NE/ml belsőleges oldatos cseppek kivonásával feltett kérdésével kapcsolatban tájékoztatom, hogy az Országos Gyógyszerészeti Intézet OGYI/39207-5/2010 iktatószámú – a Vigantol 20 000 NE/ml belsőleges oldatos cseppek egyes tételeinek kivonásáról szóló - határozata a tegnapi napon kijavításra került, mivel az indokolás megfogalmazása félreérthető volt.
A Vigantol 20 000 NE/ml belsőleges oldatos cseppek (OGYI-T-1608/01) készítmény egyes gyártási tételeiben - amely tételek Magyarországon nem kerültek forgalomba - nyomnyi mennyiségű, a cseppentő gumi részéből kioldódott idegen anyagot mutattak ki, amely azonban nem jelent egészségügyi kockázatot.
Mivel ez a minőségi probléma fennállhat a határozatban felsorolt gyártási tételek esetében is - amelyek Magyarországon forgalomba kerültek -, ezért elővigyázatosságból, figyelembe véve a leginkább érintett korcsoportot is, rendelte el az OGYI a kivonást.
A kijavított határozatot honlapunkon is megjelentettük, és az alábbi linken olvasható:
Hangsúlyozzuk, hogy a minőségi eltérés egészségügyi kockázatot nem jelent, ezért a felhasználóknál lévő egységek tovább alkalmazhatók.
Üdvözlettel:
dr. Gara Annamária
Az OGYI honlapján ez a mondat is szerepel:
"Hangsúlyozzuk, hogy a minőségi eltérés egészségügyi kockázatot nem jelent, ezért a felhasználóknál lévő egységek tovább alkalmazhatók."
Úgyhogy nem kell pánikolni.
További ajánlott fórumok:
- Bérbe adnám a párom! Hallottatok már ilyenről?
- Használ valaki mosódiót? Mit hallottatok róla?
- Pco-sok Ti hallottatok róla?
- Töröcsik Mari milyen beteg hallottátok?
- Tudja valaki, hogy a GYES-nek a 8 órás munka melletti megszüntetése pontosan milyen hatállyal lesz bevezetve?
- Nem eszik a gyerekem! Hallottatok már étkezéssel foglalkozó orvosról?