Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Fekete-erdő torta krémjének receptjét kérem, tud valaki segíteni? fórum

Fekete-erdő torta krémjének receptjét kérem, tud valaki segíteni? (tudásbázis)


24. 4c07880d46 (válaszként erre: 23. - Diorissimo88)
2011. jún. 18. 13:35
Köszönöm :-)
2011. jún. 18. 12:41

A meggykrémet én is az alább leírt módon csinálom(igaz, citromhéj nélkül), de amúgy a pudingporban is étkezési keményítő van, csak ízesítve.Én azt hittem, valami más krémre gondoltál, bocsi, félreértettem.

A lenti recept tényleg tökéletes.:) Azt nyugodtan megcsinálhatod, biztosan nagyon finom lesz...

22. 4c07880d46 (válaszként erre: 21. - E1641dee25)
2011. jún. 17. 22:31
Köszönöm! Látom, fikázás nélkül is tudnak még néhányan válaszolni...
21. e1641dee25 (válaszként erre: 20. - 4c07880d46)
2011. jún. 17. 21:59
De igen, a valódi Fekete-erdő torta csokis, tejszínes, meggyes. A pudingos megoldás egy egyszerűsített változat... Az alább, kismazsi által leírt recept tökéletes. :)
2011. jún. 17. 19:47
Csak azért írtam, hogy van-e más változat, mert ismerőseimtól hallottam, hogy nem csak a meggyes-pudingos krémmel lehet csinálni. Ha az az igazi, akkor úgy fogom megcsinálni. Valami csokis-tejszínes változatot hallottam, de akkor az biztos nem valódi Fekete-erdő torta. Azért köszi mindenkinek.
2011. jún. 17. 19:32
Nagyon szívesen!Sok sikert hozzá!
18. 9c8432d068 (válaszként erre: 17. - Kismazsi)
2011. jún. 17. 19:26

Biztos kipróbálom,de diétás változatban. /cukor helyett édesítővel és kilófaló liszttel/.

Már most csorog a nyálam,ahogy olvasom a receptet. :)))

Köszi,hogy feltetted.

2011. jún. 17. 19:24

Nincs mit, próbáld ki így, érdemes.

Elolvasva úgy tűnik bonyolult, de nem,gyorsan meg van, és nagyon finom, könnyű krém.

16. 9c8432d068 (válaszként erre: 15. - Kismazsi)
2011. jún. 17. 19:19
Ha lapot használtál,akkor értem. Én port szoktam,és azt forró vízben kell feloldani. Köszi a választ. :)
15. kismazsi (válaszként erre: 14. - 9c8432d068)
2011. jún. 17. 19:18
Igen,elég, de én a zselatinlapot használtam, nem a port!! Tudod az az átlátszó lap!
14. 9c8432d068 (válaszként erre: 13. - Kismazsi)
2011. jún. 17. 19:16
Nagyon jó kis recept,csak azt nem értem,hogy elég a zselatint hideg vízben áztatni? Nem kell forró vízben felolvasztani?
2011. jún. 17. 19:10

Sziasztok!

Nálam, ami nagyon bevált , s többször készítettem már, (recept Lajos Mari 66 torta könyvéből):

Tészta:

10 dkg liszt,8 dkg étk. keményítő 2 evők. kakaópor, 2 kávésk. sütőpor, 6 tojás, 3-4 evők. víz csipet só, 18 dkg cukor, 1 cs. van.cukor

Piskóta tészta jellegű a tészta.(3 lapra kell vágni)

Meggykrém:

2,5 dl meggylét 4dkg cukrot, 2 ujjnyi citromhéjat, 1 kis rúd fahéjat felforralunk. 1 púpozott evők. étkezési keményítőt simára keverünk 2 evők. hideg vízzel, és hozzáadjuk. Szinte azonnal sima krém lesz belőle. Ekkor levesszük a tűzről, beletesszük a meggyszemeket (1 nagy üvegmeggybefőtt).Időnként megkeverve kihűtjük, közben fahéjat citromhéjat kivesszük.

Tejszín:

5 dl Hulala tejszínt 6 dkg porcukorral habbá verni.Előtte beáztatunk 5 gr.zselatint hideg vízbe, a félkeményre vert tejszínből egy merőkanállal a zselatinhoz adunk, majd az egészet gyorsan visszaöntjük a tejszínbe, és legmagasabb fokozaton kemény habot verünk belőle.

Összeállítás: piskóta, rá a meggyréteg, majd a hab, újra piskóta, megint meggy, és hab, majd a piskóta a tetejére.Én azt megszoktam kenni meggylekvárral,majd az egészet bekenjük habbal, s tetejére meggyszemek és csokiforgács, vagy dara díszítésként.

Képet is tudok mutatni, mindjárt felteszem az adatlapomhoz!

Sok sikert a készítéshez!

12. diorissimo88 (válaszként erre: 10. - Salabakter)
2011. jún. 17. 18:10
Hát igen...:)
11. diorissimo88 (válaszként erre: 2. - 4c07880d46)
2011. jún. 17. 18:09
A feketeerdő tortának nincs más "könnyű" krémje...édes tejszínhab és meggyzselé és meggy, vagy van ahol cseresznyepálinkával is meglocsolják a piskótát.
10. salabakter (válaszként erre: 8. - Mmacus)
2011. jún. 17. 18:09
Én is erről beszéltem:)
2011. jún. 17. 18:03
Szerintem akkor kenj egyszerűen meggylekvárt a csokis piskótára, szórd rá a meggyet és arra pedig az édes tejszínhabot. Feketeerdő tortát nem lehet túlzottan másképp csinálni. Ez az alap mindenhol.
2011. jún. 17. 17:46

Hű, de katonás kérés volt.

Szerintem a "más jellegű", az már nem feketeerdő.

Mintha azt mondaná valaki, kérem a dobostorta krémjét, de kakaó és vaj nélkül...

7. tökcsősz1979 (válaszként erre: 2. - 4c07880d46)
2011. jún. 17. 17:46
Ja, és sorry, a második üzenetedet nem láttam, kicsit hisztis vagyok a 40 fokban jóslófájásokkal.
2011. jún. 17. 17:45
Hát, akkor ez már télleg nem feketeerdő :) mi a baj a meggyleves pudingporos krémmel?
5. salabakter (válaszként erre: 2. - 4c07880d46)
2011. jún. 17. 17:41
Akkor az már nem feketeerdő:)
2011. jún. 17. 17:35
Felénk vanília és csokoládé puding.
2011. jún. 17. 17:34

A kérésed nem sikerült túl udvariasra.. na mindegy.


A tejszín az sima cukros tejszínhab, a meggyzselé pedig a legegyszerűbb módon a következő:


4 dl meggylevet (meggybefőtt leve felfogva, kiegészítve vízzel) keverj el egy vaníliás főzős pudingporral és 3 ek cukorral. Kezdd el főzni, egy idő után kocsonyásodik, keverd bele a meggyet.


Kész.

2011. jún. 17. 17:31
Legyetek szívesek megosztani velem a receptjeiteket! De ne azt, amikor meggylében főzzük a pudingport, ha esetleg van más jellegű, bevált, könnyű krémetek, szívesen elolvasnám! Köszönöm :-)
2011. jún. 17. 17:30
Fekete-erdő torta krémjének receptjét kérem!

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook