Fekete-erdő torta krémjének receptjét kérem, tud valaki segíteni? (tudásbázis)
A meggykrémet én is az alább leírt módon csinálom(igaz, citromhéj nélkül), de amúgy a pudingporban is étkezési keményítő van, csak ízesítve.Én azt hittem, valami más krémre gondoltál, bocsi, félreértettem.
A lenti recept tényleg tökéletes.:) Azt nyugodtan megcsinálhatod, biztosan nagyon finom lesz...
Biztos kipróbálom,de diétás változatban. /cukor helyett édesítővel és kilófaló liszttel/.
Már most csorog a nyálam,ahogy olvasom a receptet. :)))
Köszi,hogy feltetted.
Nincs mit, próbáld ki így, érdemes.
Elolvasva úgy tűnik bonyolult, de nem,gyorsan meg van, és nagyon finom, könnyű krém.
Sziasztok!
Nálam, ami nagyon bevált , s többször készítettem már, (recept Lajos Mari 66 torta könyvéből):
Tészta:
10 dkg liszt,8 dkg étk. keményítő 2 evők. kakaópor, 2 kávésk. sütőpor, 6 tojás, 3-4 evők. víz csipet só, 18 dkg cukor, 1 cs. van.cukor
Piskóta tészta jellegű a tészta.(3 lapra kell vágni)
Meggykrém:
2,5 dl meggylét 4dkg cukrot, 2 ujjnyi citromhéjat, 1 kis rúd fahéjat felforralunk. 1 púpozott evők. étkezési keményítőt simára keverünk 2 evők. hideg vízzel, és hozzáadjuk. Szinte azonnal sima krém lesz belőle. Ekkor levesszük a tűzről, beletesszük a meggyszemeket (1 nagy üvegmeggybefőtt).Időnként megkeverve kihűtjük, közben fahéjat citromhéjat kivesszük.
Tejszín:
5 dl Hulala tejszínt 6 dkg porcukorral habbá verni.Előtte beáztatunk 5 gr.zselatint hideg vízbe, a félkeményre vert tejszínből egy merőkanállal a zselatinhoz adunk, majd az egészet gyorsan visszaöntjük a tejszínbe, és legmagasabb fokozaton kemény habot verünk belőle.
Összeállítás: piskóta, rá a meggyréteg, majd a hab, újra piskóta, megint meggy, és hab, majd a piskóta a tetejére.Én azt megszoktam kenni meggylekvárral,majd az egészet bekenjük habbal, s tetejére meggyszemek és csokiforgács, vagy dara díszítésként.
Képet is tudok mutatni, mindjárt felteszem az adatlapomhoz!
Sok sikert a készítéshez!
Hű, de katonás kérés volt.
Szerintem a "más jellegű", az már nem feketeerdő.
Mintha azt mondaná valaki, kérem a dobostorta krémjét, de kakaó és vaj nélkül...
A kérésed nem sikerült túl udvariasra.. na mindegy.
A tejszín az sima cukros tejszínhab, a meggyzselé pedig a legegyszerűbb módon a következő:
4 dl meggylevet (meggybefőtt leve felfogva, kiegészítve vízzel) keverj el egy vaníliás főzős pudingporral és 3 ek cukorral. Kezdd el főzni, egy idő után kocsonyásodik, keverd bele a meggyet.
Kész.
További ajánlott fórumok:
- Keresem a legtutibb palacsintatészta receptjét!!
- A mignon krémjének igazi, "cukrászati" alapreceptjét keresem. Le tudná írni valaki?
- Egy túrós süti receptjét keresem, amit a Hoxán olvastam, tudnátok segíteni?
- Babapiskóta receptjét keresem, tud valaki segíteni?
- Gyógyszertári testápoló receptjét keresem, tudna valaki segíteni?
- A régi hernyós linzer receptjét keresem! Tud vki segiteni?