Falusi borda recept
A Falusi borda hozzávalói:csontozott tarjaszeletek
só
bors
kömény
majoránna
krumpli
tojás
liszt
tejföl
fokhagyma
olaj
A Falusi borda elkészítési módja:
A csontozott sertéstarja szeleteket sózva, borsozva, kis őrölt köménnyel, majoránnával meghintve tepsiben alufólia alatt másfél óráig sütöm, majd leveszem róluk az alufóliát és félóráig ugyanott még pirulnak. Amíg a hús sül, elkészítem a tócsit: Nyers burgonyát lereszelek, hozzáadok 2 egész tojást, 2-3 ek. lisztet, 1/2 pohár tejfölt, sót, borsot. Az állaga a nokedlitésztánál sűrűbb legyen, de gyorsan kell vele dolgozni, mert a só hatására a krumpli levet ereszt. Teflonserpenyőben 2-3 ek. olajon palacsintaméretű, minél vékonyabb lepényeket készítek, mindkét felét megsütve - ugyanúgy, mint a palacsintának. A kész tócsit félbehajtom, beleteszek egy szelet sült tarját, egy szelet sajtot, a tetejére vastagon fokhagymás tejfölt kenek és a forró sütőben összesütöm, amíg a tejföl a tetején megkocsonyásodik. Forrón tálalom.
A tócsit szimultán érdemes több serpenyőben sütni.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: mbejus, 2010. szept. 7. 14:22
A falusi borda elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.