Sörben sült sertés lapocka recept
120 perc
A Sörben sült sertés lapocka hozzávalói:
4-5 fej vöröshagyma
1 fél literes doboz sör
1 egész sertés lapocka
só
vegeta
fokhagyma por
1 ek. olaj
s bármilyen fűszer ízlés szerint
pl.: majoranna, örölt bors
A Sörben sült sertés lapocka elkészítési módja:
A vöröshagymákat vastagabb karikákra vágjuk s lerakjuk az olajozott tepsi aljára s egy picit besózzuk minél több a hagyma annál finomabb, majd a hagyma tetejére rárakjuk a már befűszerezett lapockát (érdemes fél órával előtte befűszerezni s állni hagyni)s ráöntjük a doboz sört. Letakarjuk alufóliával s így rakjuk a sütőbe. Fél óránként meg lehet forditani hogy mind a két oldala egyformán süljön majd kb. másfél óra múlva bele kell szúrni egy villát s ha már jól átsült a hús s van még rajta sör akkor le kell venni róla az alufóliát s úgy süssük tovább 10-15 percet s ha marad rajta még egy kis sör az nem baj. Köretnek tejfölös tört burgonyával vagy rizibizivel ajánlott. Jó étvágyat!
Minél fűszeresebb annál finomabb!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: pingvin01, 2010. szept. 6. 14:00
A sörben sült sertés lapocka elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.