Falfestés a gyerekszobában (beszélgetés)
Köszönöm Kedves szavaidat Demina! Nagyon jól esik ezt hallani! :)
Ha valami kérdésed van írj nyugodtan, örömmel segítek! :)
És majd várom a képeket, hogy milyen latt a babócátok szobálya! :)
Minden jót nektek! :)
Köszi szépen! Kedves, hogy felajánlod a segítséged, de remélem nem lesz rá szükség! Olyan jó lenne valamit egyedül alkotni Babának!
Megnéztem a honlapodat, nagyon szépeket csinálsz, és igazán mondhatom, hogy elfogadható áron!
Szia Demina!
Kitartás és sok energia szükséges hozzá! ÉS meglátod csodálatos lesz! A gyermeked meg odáig lesz érte és nagyon büszke lesz az anyukájára, hogy milyen szép szobát varázsolt neki! :) Az én kisfiam is mindenkinek mutogatja, aki bejönn hozzánk. :) OLYan édesek, ahogy örülnek!!!! :)
Egyébként merre felé laktok? Ha valahol a közelben, akkor szívesen segítek neked felrajzolni és utána majd Te kifested! :)
Koszi! :-)))
Orulok,hogy tetszenek!
Köszönöm szépen! :) Mi is nagyon szeretjük a Vuk-ot! :)) Először én is Micimackóst akartam, de aztán találtuk ezt a Vuk-os képet és így ezt választottuk.
Nagyon szépek a rajzaid. Már láttam korábban is, mikor még csak olvasgattam a falfestésről. :))
Gratulálok hozzá! :)
Ez egyszeruen CSODASZEP!!!
Gratulalok,nagyon ugyes vagy... Vuk a kedvencem... :-)))
Nezd meg az en rajzaimat is a naplomban... :-)
Sziasztok! Én is festettem mesefalat a kisfiam szobájába. Már régen elterveztük, de csak mostanra sikerült megvalósítani. ( az egyik fal már ki van festve)
Szabad kézzel rajzoltam fel az egészet, a festésbe a férjem is besegített de a legnagyobb részét én magam csináltam. Sok időmbe telt elkészíteni, mert van egy egyéves örökmozgó kis drágaságom. :) Mellette nem volt egyszerű dolgozni. A rajzolás még csak csak ment vele, de festeni nem lehetett, csak akkor amikor aludt. Nappal rendszerint csak két órát tudtam festeni, a legtöbbet éjszaka dolgoztam. De megérte fáradozni vele, mert szerintem nagyon szép lett. És aminek a legjobban örülök, hogy Máténak a kisfiamnak is nagyon tetszik. :)) Minden nap többször végigmutogatja az állatokat és mindig el kell neki mondani, hogy mi az. Olyan édes. Már próbálja ő is mondogatni az ő kis nyelvén. :)
A festéshez Héra belső falfestéket (matt extra fehér), ezt leginkább színkeveréshez használtuk. Színezőpasztát a Baumax-ba és az Auchan áruházban vásároltuk. A baumaxban a Genius színezőpasztákat vettük, fél liter és 900Ft -ba kerül. Sokféle színben kapható. Az aushan-ban a a 125ml-es trilak aquakolort vettük. Itt van a legjobb áron. Nagyon szépek a színei és álom vele dolgozni. :)
Szinte majdnem mindenhez keverni kellett a színeket, ezért kicsit macerás volt.
Teszek fel képeket, hogy meg tudjátok nézni. Hatha más is kedvet kap egy kis falfestéshez. :))
Sok sikert mindenkinek a festegetéshez, és sok sok türelmet.
HA valakinek kérdése van szívesen válaszolok, ha tudok bármiben segítek.
Még nem tudom, hogy kell a képeket feltölteni ide, de igyekszem.
Nagyon ügyes vagy!!! Öröm lehet abban a szobában babának lenni! :-))))
Milyen festékkel festettél?
Reg nem volt itt senki.
Az en rajzaimat is nezzetek meg lanyok,a naplomban,en csinaltam A-tol Z-ig... :-))) Es buszke vagyok... :-)))
szívesen megnézném a képeket amit saját kezűleg csináltok!Én nem lennék azért ilyen bátor,biztos nagy rutin és tehetség van azért a nagy összeg mögött !
:-) és az autót is a férjed szervizeli..? :-)
sajna az én férjem elég kétbalkezes..
Sziasztok!
Én is szerettem volna a kisfiam szobájába mesés faldekorációt, de amikor megérdeklődtem kiderült, hogy az általam elképzelt mesejelenetet majdnem 200.000.-Ft-ért csinálnák meg letettem arról, hogy profi szakember készítse el.
Másnak fogtam a grafitceruzámat és felrajzoltam neki a falra. Ez 3 órámba került csak.
Azóta a férjem festi ki, de az nagyon időigényes munka ráadásul kevés a szabadideje is. Akit érdekel az megnézheti a falról készült képeket.
Állítom, hogy van olyan, mint ami 200.000.-Ft-ba került volna.
További szép napot mindenkinek!
Sziasztok
Már nagyon régen sima meszelt falra egész jó képeket sikerült temperával festenem. Nagyon élveztem és jók is lettek. Elköltöztünk és született egy kisfiam. De a gondom az, hogy habosított tapéta van fenn a falon. Valaki fetett már ilyenre? Olyat láttam már, ami fűészporosan volt, de ez egészen más. Nem akaorm most leszedni a tapétát. Valami ötletet szívesen vennék. Gondolkotam 3D nagy képen is 40x50, csak anyag kellene hozzá, vagy benni ezeket a mintákat.
Szóval előre is köszi a tanácsokat és ütleteket!
Sziasztok, végigolvastam a topicot, de még mindig tanácstalan vagyok... Zsenge korommal magyarázom, eddig még csak istállót meszeltem, és nem értek én az ilyen bonylult dolgokhoz :)
Szóval: kicsit fel akartam a szobát, temperára gondoltam, de látom, van, aki nem ajánlja... Volt, aki már eltávolította a temperás művét? Hogy sikerütl?
Ha veszek diszperzitet, az mekkora kiszerelésben kapható? Milyen árban van? Mi az a színezőpaszta? Hol kapható, mennyiért?
Előre is köszi a válaszokat, bevallom, nagyon buta vagyok a témában...
Sziasztok!
Én is csak általános iskolában tanultam rajzolni, de a 2 éves kislányom imádja, hogy rajzolok és festek a szobájába és mindenkinek el is mondja, hogy ezt anya rajzolta.
Én pedig nagyon élvezem, hogy én csináltam, a saját két kezemmel, én szereztem örömet a gyerekemnek és nem fizettem érte, még ha nem is tökéletes:)
Még mindig nincs vége, mert most még mást is szeretne, úgyhogy folytatom a firkálást:)
Ja, és én nem fújok azokra, akik pénzt kérnek érte.
Sziasztok!
Ha saját magatok akarjátok kifesteni a gyerekszobát, simán lehet diszperzittel és színes pasztákkal. Ez nem káros, mivel vízesbázisú festék. Ha bútort akartok festeni, akkor biofestéket érdemes használni, ilyen a fénylakk és az Auróra. Az egyik magyar gyártmány a másik német, de mindkettő ellenőrzött és teljesen ártalmatlan. Pl. az Auro az 100%-ban természetes alapú növényi kivonatokat tartalmaz (igaz nem olcsó). Ja, ez nem itt a reklám helye. Ezeket onnan tudom, hogy az én fiam szobáját is falfestés díszíti, illetve speciális térhatású festést kapott a bútora is.
Nem értek azzal egyett, aki fúj azokra, akik pénzt kérnek ilyenért. Azt, amit a Dani fiam szobájában műveltek a profik, azt nem lehet az általános iskolában megszerzett rajztudással megcsinálni.
Ha valakit érdekel itt láthatja a fiam szobáját [link] hajós szoba). Ez itt most bizony a reklám helye, mert egy nagyon elégedett anyuka hálás azért, amiért a 6 éves kisfiának egy profi csapat örömet okozott, amiért egy élhető kis világot teremtettek a számára.
Kata
Sziasztok!
Én is beleestem a csapdába, elkezdtem festeni a lakást.. Naplómban találtok képeket, akit érdekel.
ez csak egy ötletadó ajánló volt és jószívböl lett küldve. Természetesen az az igazi amit Te és gyermeked fest mert az élmény sokat jelent..de gondolom azok is tisztában voltak a falfestés esztétikai és lakásDÍSZÍTŐ hatásával akik még pénzt is adtak érte- mégha neked nem is tetszik.
Megrendelésre készültek-tehát igény szerint- és falfestékkel, ami nem ártalmas!!! Egyébként melyik az a nem ártalmas festék, nem ismerem ?
hát, ez meg reklám volt... :P
és a színek kikeverését meg simán meg tudod tanulni :P
egy-egy ilyen mesefalat elnézek, hát van köztük szimplán randa. akkor inkább körberajzolnék és kikevertetném a Vuk- és Micimackó-színeket egy profi színkeverőnél...vagy megkérném az egyik színlátó és rajzolni tudó ismimet, hogy segítsen. sőőőt, el mernék addig menni, hogy összeülnék a lurkómmal és együtt keverjük ki a színt, így aztán teljesen mindegy, hogy milyen színe lesz a Vuknak, ha nem tökéletesen Vukszínű. az sem baj, mert mi csináltuk...együtt...és a gyerek szobájába nem hasznáélnék ártalmas festéket, tehát még bajunk sem lenne belőle. sőőőt, ha előbb a színeket visszük fel és nem a kontúrokat, akkor ő is segíthet itt-ott...ha lesz külön szobája a bébinek, majd beszámolok mit műveltünk...szerintem addigra lesz akkora, hogy együtt fessünk-színezzünk... :)
További ajánlott fórumok:
- Édesanyák dícsérete (irodalomban, képzőművészetben vagy Anyák napján gyerekszóval/
- Gyerekszobába falfestés!Aki csinálja, vagy aki csináltatott már!
- Milyen szinűre fessem a gyerekszobát, ha borovi fenyő bútorok vannak benne?
- 3-4 éves fius anyukák milyen játékok lapulnak most a gyerekszobában amik le kötik őket ebben a korban?Köszönöm
- Hogyan varázsolj egyedi gyerekszobát
- Falfestés gyerekszobába sk.