Fáj a nyelvem és fehér. Mitől? (tudásbázis)
Egyébként ma jobb a nyelvem (bár tegnap is jobb volt az előző napihoz képest).
Hát mondjuk megnézném azt, aki meg tudja oldani:))
De ha meg tudod oldani, hogy csak a torkodat pucolja le, a nyelvedhez ne is érjen hozzá, akkor rajta!!!
A probiotikum biztos nem fog ártani, mert az antibigyók nemcsak befelé, hanem kifelés is tudnak galibát okozni... :(
A torokfertőtlenítővel óvatosan, met ha amúgy is fáj a nyelved, lehet, hogy összevesznek...
A Tantuum Verde cukorkája nagyon jó, de mivel el kell szopogatni, a mentol és a fertőtlenítő még jobban kimarhatja a nyelved...
ja, és ha a gyomrodnak sem tetszik, akkor szedjél még mellé probiotikumot is... ez a szép a gyógyszeriparban :) ezek tuti összedolgoznak :)
azért az antibiotikummal óvatosan! vegyél mellé valami torokfertőtlenítőt! nekem pont az antib. (konkrétan a klion) vágta tönkre a nyelvemet (barnás-sárgás lett, hólyagos, "szőrös" és fájt ha valami hozzáért).
a gégészeten meg csak sajnálkoztak, hogy "valamit valamiért"... :(
Az augmentin akkora, hogy 3szor raktam a számba mire 1szer lenyeltem. (merthogy nagyon kikívánkozott)(szépen fogalmazva:)) Ha már megvettem megeszem. :(( bár nagyon nem tetszik a gyomromnak sem.
Amúgy szerintem is kínjában írta a Calcimuscot és az A-vitamint...
értem én, csak épp egyik sem nagyon klappol a nyelveddel...
Nna, szóval: Calcimusc és Augmentin...
Az első nekem szólt, mert én is elírtam!!! :)
Hát, én is röhögtem volna... Ha Calcimuszcot kaptál, az szerintem allergia. De hogy mire, az szerintem ő se sejti...
De hogy az A-vitamint mienk adta??? Lehet, hogy ezért?(a wikin találtam): "Az A-vitamin szükségletet a vegyes táplálkozás fedezi. A szükséglet növekedésével kell számolni a zsíremésztés, felszívódás zavarai, vagy számos idegen anyag, gyógyszer fogyasztása esetén."
Lehet, hogy nem akarta jobban leterhelni a szervezetedet...
HA nem ezért, akkor nem tudom... :)
Ma megmutattam a dokinak. Azt mondta: úristen!! :)) Én meg elröhögtem magam. Nem mondta hogy mi bajom. Kaptam kálcimuszkot meg a-vitamint. S mivel fel is voltam fázva, írt fel augumentint. Remélem jól írtam.
fehér plakkos is, fáj is, hójagos is... Sztem afta lesz... A férjed pedig tényleg ne csókolgasd!
Szerintem ne kockáztassatok... Jobb félni, mint utána labdázni vele... Holnapig csak kibírjátok valahogy... :D
Jaa... Még vmi. Elkaphatja a férjem? Mert még puszit sem merek neki adni.
Megnéztem a képeket. Nekem csak a nyelvem olyan. Bár nem egészen olyan mint a képen. Hasonló. Mind1 megyek holnap dokihoz. Nincs mese..
a szájsebészhez kell beutaló, de aftát a fogorvos is tudja kezelni.
Köszi a válaszokat mindenkinek.
Szerintem első kanyarban elég a háziorvos, ő majd megmondja, mi ez. Aztán esetleg továbbküld...
Még egy kérdésem van. Szájsebészhez menjek (oda kell beutaló?), vagy maradjak a háziorvosnál?
Tényleg mutasd meg egy dokinak, az majd tudni fogja, mi ez...
Most néztem a nyelvem, és kis hólyagocska szerűségek vannak elöl és közép tájon. Bár lehet hogy nem a hólyagocska kifejezés illik rá. Amúgy az nem fehér. De van beljebb ami még olyan fehér rücsis mint amit korábban írtam.
amúgy írd be a google-ba (stomatitis aphtosa-ként), és még képet is kapsz róla.
nekem a Tantum Verde torokfertőtlenítő spray is bevált...
Köszi. Most már mindent értek. Deee. Mit is írtál ide?
márminthogy spray-t... bocsi :)
hali!
vegyél bioparox srayt.
az jó :)
További ajánlott fórumok: