Hogy lehetne a nyelvemről megszüntetni a fehér lepedéket? Mitől van ez? (tudásbázis)
Szerintem,hagyd el a cukrot,és az élesztős dolgokat! A cukor helyett használj nyírfacukrot,ami teljesen olyan ,mint a cukor és pusztítja a rossz baktériumokat,és tisztitja a nyelvedet,és nem lesz fehér! Probáld ki ,mert ez lesz a megoldás a problémádra! Nekem is voltak hasonló problémáim,de a nyírfacukor bevált!!
Emésztési problémák, candida. Kéne egy jó méregtelenítő diéta. Mióta tart van ez a tünet? Szájszag?
Borax glycerinnel,jól lehet az ilyen lepedéket eltűntetni a nyelvről! A gyógyszertárban lehet kapni!
Csomó betegség tünete. Inkább azt kellene megkeresni, hogy mitől van. Az okot kell kezelni, nem az okozatot!
Nyelvkaparó használata ajánlott, főleg a reggeli fogmosás után!A nyelvlepedék többféle betegség jele lehet, valamint a rossz leheletért is felelős lehet!Érdemes jó fogkrémet választani és azt rendszeresen használni, ajánlom az éjszakai fogkrémeket!:-)
Csa akkor szájpenész,ha fehér foszlányok is jönnek le róla,azok ugyanis a gombatelepek.
Ha csak "simán"lepedékes a legtutibb módszer,hogy nem csak akkor iszol folyadékot mikor szomjas vagy.Ha eddig 2 litert ittál meg egy nap,akkor igyál meg 2.5 -3 litert,pár napon belül megszünik a lepedék,ugyanis ez a folyadékihiány jele.
lehet hogy hulyen hangzik de szajpeneszed van.ez alltalanos dolog a gyogyszertarba lehet kapni rozsamezet ezzel lehet a nyelvedet tisztitani. az ize nem a alegjobb de nagyon hatasos
lepedékes nyelv lehet torokgyulladásnak az előjele....illetve, egyéb meghűléses betegségé :)
a kisfiamnak /10hós/ fehér lepedékes a nyelve, rendesen iszik folyadékot, a lehellete nem kellemetlen. mitől lehet? almaecetes kendővel töröltem át, most nem olyan, de ha megint előjön, tudni szeretném mitől van
Lehet, hogy kevés folyadékot iszol. Nekem is akkor volt fehér lepedékes a nyelvem. Napi 2-2,5 liter folyadék kell.
Lehet emésztési zavar is, ha nem múlik el fogmosi után. KeA-nak az ötlete jó, vannak olyan fogkefék, amelyeken is kis gübők vannak a nyelvtisztításhoz. Ha nem múlik, akkor kell méregteleníteni. A candida gomba is okozhat ilyet.
Mindenkinek lepedékes reggel a nyelve. Egész éjszaka méregtelenít a szervezet, a kiválasztott méreganyagok borítják be a nyelvet. Nyelvtisztítóval, fogkefével remekül le lehet szedni.
Az a probléma hogy hiába tisztitod ujra lepedékes lesz a belsö okot kell megszüntetni.
Igyál naponta 2liter vizet.
Öblögethetsz szájvízzel reggel és este.
Azt biztosan tudom, hogy candida gomba okoz ilyen tünetet, mert nekem is volt. Ezt nem lehet lesikálni semmilyen nyelvtisztítóval, sajnos.
200 Ft DM-ben egy nyelvtisztító, kis műanyag vacak, de a célnak tökéletesen megfelel. Próbáld ki, hátha segít!
A lepedékes nyelv mindig valamilyen betegségre utal
Én is úgy tudom, hogy Candida okozza, bár én sem értek hozzá...
A fogkeféddel is megtisztíthatod nyugodtan,csak ne nyomd rá erősen.
A ClubTv-n volt egy fogyis műsor, ott azt mondták, hogy Candida okozza. Elképzelhető, nem értek hozzá.
köszönöm szépen tinendo. M..
A jobb fogkefék hátán már nylvtisztító lapocska van, ezzel szépen le tudod dörzsölni a nyelvedet. Ajánlatos minden fogmosáskor megtenni ezt is. Ám az is lehet, hogy valamilyen betegség tünete a fehér lepedék.
Van külön valami nyelvtisztító? Gyógyszertári?
Nyelvtisztító használata. Nekem bevált!
Hogy lehetne a nyelvemről megszüntetni a fehér lepedéket? Mitől van ez?
További ajánlott fórumok: