Fahéjas csillagok recept



50 dkg hámozatlan mandula
4 tojásfehérje
csipetnyi só
35 dkg cukor
1 evőkanál citromlé
2 teáskanál fahéj
A Fahéjas csillagok elkészítési módja:
Daráljuk finomra a mandulát. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá, a sóval, citromlével és a cukorral. Egy kis csészével tegyünk félre a díszítéshez. A mandulát és a fahéjat összekeverjük. Összedolgozzuk a habbal. Egy centiméter vastagra kinyújtjuk és bekenjük a mázzal. Kisszagatjuk a csillagokat. 160 fokon 8 percig sütjük. Kb 60 darab lesz belőle.
Egy éjszakán át pihentethetjük sütés előtt.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Kiss Ildikó, 2009. ápr. 29. 09:23
A fahéjas csillagok elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.