Mazsolás túrós batyuk recept


50 dkg liszt
2 tojás
10 dkg ráma
3 dl tej
1 cs élesztő
10 dkg cukor
csipet só
túrókrém:
40 dkg túró
1 cs vaníliás cukor
15 dkg cukor
1 tojás
1 doboz tejföl
mazsola
A Mazsolás túrós batyuk elkészítési módja:
Elkészítjük a kelttésztát, kisímítjuk elég vékonyra és felkockázzuk 10 x 10 kockákra. Mindegyikbe teszünk a közepére egy evőkanál túrókrémet. A négy sarkát összefogjuk és a tepsibe tesszük őket. 180 fokon 15 percig sütjük.
Sütés közben bekenjük tojással a batyukat.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Kiss Ildikó, 2009. ápr. 26. 19:34
A mazsolás túrós batyuk elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.