Fahéjas csigához keresek bevált töltelék receptet, ajánlanál? (tudásbázis)
11. 052c0bd171
2015. dec. 5. 15:02
Vajjal keverd ki a fahéjat és a cukrot, s azt kend a tekercsre. Ne olajozz és ne használj margarint.
10. d41005143d
2015. nov. 13. 12:22
en a fahejat cukorral osszekeverem raszorom a megtelt tesztara es vegul meg nehany kanal olajjal meglocsolom.
9. esther78 (válaszként erre: 8. - 18e79e1970)
2013. jún. 16. 10:07
A sütemény tésztájával nincs gond, az puha lenne, csak az aljára rákeményedik a kifolyt megkaramellizálódott vagy megégett cukor.
8. 18e79e1970 (válaszként erre: 7. - Esther78)
2013. jún. 16. 07:33
Egy kis lisztet keverj a töltelékbe, én érzésre rakom bele, így nem tudom megmondani pontosan mennyit. Nagymamám mondta, hogy csináljam így...Azt hittem, hogy hülyeség, de bejött! :) Plusz, ahogy írták és ahogy én is írtam: mielőtt beleteszed a tölteléket kend le a tésztát valamivel (vaj, olaj, tejföl), így puha marad a tésztád! (És, én amikor kiveszem a sütőből akkor minden kelt tésztát nedves konyharuhával letakarok!)
7. esther78
2013. jún. 15. 17:19
Nekem az a bajom ezekkel a csigákkal, hogy a cukor megolvad és kifolyik az aljára és vagy megég, vagy ha kihül a süti akkor kemény lesz az aljára kifolyt cukortól. Már sokféle receptet próbáltam, de nekem egyik se sikerül. Hogy tudjátok ezt kiküszöbölni? A vajas kakaós cukros masszánál is az a problémám, hogy kifolyik a töltelék. Ajánlották hogy rakjak az aljára a tésztából egy kicsit, így nem tud kifolyni, de akkor meg a tetején bugyogott felfelé a kakaós vajas massza, és ugyanúgy lefolyt a süti szélén.
6. d41005143d
2013. jún. 15. 15:03
kakao+cukor+olaj/keves/,egyszeru es nagyszeru
5. 18e79e1970
2013. máj. 9. 16:47
Én a tésztát megkenem olvasztott rámával és így szórom rá a kakaót, amibe a cukor mellé egy kis lisztet is szórok. Ha csigákat csinálok akkor csíkokba vágom és úgy tekerem fel egyenként. Ha úgy csináltam hogy feltekertem az egészet, akkor én nem tudtam szépen felvágni csigába.
4. pierot (válaszként erre: 1. - Pig-28)
2013. máj. 9. 14:57
én is így csinálom, 1 icipici liszttel összekeverve
3. liliom16
2013. máj. 9. 13:55
fahéjas és kakós alatt a tésztát tejföllel megkenem, így krémesebb lesz...
nekem ez vált be :-)
2. Zsuzzsanna
2013. máj. 9. 11:02
2 ek fajéj+ 10 ek cukor Én így szoktam.
1. pig-28
2013. máj. 9. 11:00
kakaósat már sokszor sütöttem,de most fahéjasat szeretnék,de nem tudom hogyan készítsem a tölteléket. (kakaósnál margarin cukor+kakaó)
További ajánlott fórumok:
- Ki szereti a Horror filmeket? Mit ajánlanál, mi a kedvenced?
- Bevált puncsmáz receptet ajánlanál?
- Borzas Kata receptet szeretnék kérni! Nem a túróst, hanem aminek diós-lekváros a tölteléke, és a tetejére van reszelve a maradék tészta.
- Gofri receptet keresek, ajánlanál?
- Írnátok nekem, tuti KIPRÓBÁLT és bevált tojásmentes piskóta tészta receptet, illetve tejmentes torta tölteléket és bevonatot?
- Eperszörp receptet keresek, ajánlanál?