Fagyizósok szezon után mit csináltok? (tudásbázis kérdés)
Ez jó, a palacsinta, meg a kürtőskalács.
Ma d.e. voltam lent, tavasszal nyílt egy cukrászda: minden-mentes sütiket árul, persze korlátozott mértékben, mint glutén-mentes, tojás-mentes, stb. stb. gondolom inkább a konkrét megrendeléseket teljesíti, ill. árul még marcipánból készített torta-díszeket, hogy akik az otthon készített tortájukat akarják feldobni figurákkal.
Azt írtam, hogy ami picike cukrászda nálunk! van, ott lehet rendelni is, és rendelés nélkül is vásárolni.
Persze, hogy profi cukrászati minőség? Üzletet, akár ha csak fagyizós, csak megfelelő végzettséggel lehet nyitni. Különösen élelmiszer-előállítás esetén. Nem fű alatti tortasütésről beszélünk, hanem nyílt árusítású üzletben.
A tortát nem én írtam.
Azért óvatosan kell, mert pl. itt a faluban a boltban kapni pár süteményt, és ünnepek előtt vagy megbeszélt dátumra meg lehet rendelni is a sütiket. Talán tortát nem, ezt nem tudom.
És akkor az profi cukrászati minőség.
Nem hiszem, hogy lenne egész tortára rendelés, ha még előtte nem kóstolták meg, hogy milyeneket tud csinálni.
Ami picike cukrászda van nálunk, 2 álló-hűtő, abba ami befér egy-egy polcon 1-1 féle: krémesek, lúdláb, orosz krémtorta, gesztenye kocka, szóval nem kell túlbonyolítani... a másikban 1-2 egész torta, hogy lehessen látni a díszítést, stb. és a somlói, gesztenye püré. Csak annyi, hogy adott héten el is fogyjon a készlet.
Esetleg még sós ás saktps pogácsa.
Ezeket télen is elviszik 1-1 hétvégi ebédhez, ill. elég sok jeles névnapok, és ünnepek vannak télen. Szerintem nem lenne gond.
Felénk nagyon hiány a szülinapi-esküvői torta keszítő, illetve, nincsenek megelégedve, vagy drága, vagy nem megbízható a forrás. Nem győznek felíratni időpontra ilyesmit, ahol szeretik, ott nagy a forgalom is. Ezen felül megy nagyon a ropi/perec készítés!
Igazából a forralt bort is fel lehetne venni a "menübe" makkor inkább az ünnepi időszakban, amikor mennek az utcai vásárok is.
És szerettük a poharas krémeket is, azokért be kellett menni. Bemenni nem szerettünk, mert erős cukrászda-szag volt odabent és szűk volt a hely, ahol állva meg lehetett enni a krémet.
Sütit csak rendelésre vállalnék eleinte.
Budapesten a Jégbüfében télen is árultak fagyit egy ablakon át.
Imádtuk, oda jártunk, főleg, ha fájt a torkunk, mert 3-4 gombóc fagyi helyrehozta.
Telente is viszik esetleg, ha jó a fagyi. Ahogy a bolti dobozos jégkrém sem csak télen fogy.
Köszönöm szépen a válaszokat!
Kávé, tea, ilyesmire mi is gondoltunk. Forralt borra is, de ahogy írták is,tartok tőle, más vendégkörre lehet akkor számítani. Sokan keresték egész nyáron a sört is, de pont ilyen elgondolásból nem árulunk.
Arra is gondoltam, csak simán bezárok és keresek munkát, de ha eleve megmondom, hogy csak áprilisig, akkor fel sem vesznek. Olyan munka meg nem nagyon van, ami csak ősztől tavaszig tart.
én nyári szünetekben árultam fagyit, biciklivel jártam a várost és osztottam.
Ha elmult a fagyi szezon iskolába íll egyetemre jártam.
imádtam...
Nálunk is van egy ilyen picike cukrászat, csak elvitelre lehet vásárolni. Egész évben nyitva (hétfőn nem!) sütiket, tortákat árul, és előrendeléseket is felvesz, akár lakodalmi, akár családi rendezvényekre is. Ilyenkor persze van fagyi is, télen az nincs, csak a torták, sütik, müa. dobozokban a somlói, a gesztenye püré.
De el tudnám képzelni, hogy ősztől már a sulisoknak reggeli forralt tej, tejes kávé, tea + péksütemények
Nem beülős a hely, csak álló kiszolgálás van. Süteményben gondolkodunk mi is, csak nem tudom, hogy hozott sütemény mennyire érné meg önmagában. Kistelepülésen vagyunk mellesleg.
Köszönöm a válaszokat, ezekben gondolkodtunk mi is.
Kávé, forró csoki, süti és lenne azért valamennyi fagyi is. Én pl kimondottan szeretem télen is.
Nem tudom milyen a hely. Valami kis bódé jellegű vagy beülős? Ha beülős lehetne reggeliző is belőle, reggel lenne szendvics, kávé, narancslé.
Előre gyártja a következő évi adag fagyikat...
Biztos van B terve télire.