Extrasystoléval együttélők klubja (beszélgetés)
Na én meg beteg lettem.. Tok jó mert három nap is mennem Kell az új helyre atkoltozni... Láz, száraz köhögés, végtag fajdalom... Pedig idáig jól megúsztam, kb már mindenki beteg volt itt... Azért a - 15 fokok sok vírust bacit megolnek persze nem kerülhet el senkit sem az ilyen gondolom.
Csak már fáj a mellkas stb gyomor a sok kohogestol
Neked az amilaz lipaz milyen szokott lenni?
Nekem szintén gyerekkorom óta a lipaz mindig magasabb a másik az teljesen jó
Nekem ez a diasztoles cucc két éve kezdődött kB akkor egyértelmű a stressz meg a nem alvással vagyis az hozta ki, egészen 38 x éves koromig jó volt, igaz nekem se volt sose 70 meg ilynenek de 75-80 - 85
Erdekes apámnak akinek az utolsó pár évében a meló miatti stressztől állandóan 170-180volt a vernyomasa, ahogy abba hagyta a melót és nyugdíjas lett utána már jó lett. Sajnos a nagybátyám halal esete meg a sok dolog ami történt barátnője elhagyta és iszonyatos ideg állapotban volt pár hónapja még ettől se lett neki magas. Ugyanúgy 110/70 ilyesmi. Amikor kérdezem tőle hogy hogy hogy, fura hogy ezekre a durva dolgokra nem ugrik ki, azt mondta mindig ez más fajta stressz mint ami munkában volt..
😄😄😄😄
Bakker! Látens túlműködés lehet jelen, azt írja. Akkor eleve nem utalnak alul működésre a tünetek, na és akkir itt jön az, amit az előző beírásomba ecseteltem. Ha ide oda csapkodnak a tünetek és a TSH is, akkor nézess anti TPO-t, az eldönti van e Hashimotod, illetve egy pajzsmirigy uh is hasznos lehet, azon látszik ha már inhomogén a szerkezete. A tüneteid egyébként belepasszolnának a Hashimotoba. Amíg jó a TSH-d nem fogják az említett vizsgálatokat megcsinálni. Ne kardiológusokra költs, menj endokrinológushoz és vizsgáltasd ki magad, vagy célzottan privát alapon végeztesd el ezeket a teszteket.
Először is a 3-tól is messze van, de ha 3 lenne is tök jó értéknek számítana, mert kb majdnem 5ig tartományon belül van, és még ha 10ig megy az nem olyan brutális nagy alulműködés, ez már orvosa válogatja, de 10 alatt általában 25 mikrogramm levotiroxint adnak, utána 50-et, aki 10 alatti TSH-nál 50-el kezd az pár hónap alatt túl fog működni. Saját tapasztalat.
2013 óta vagyok Hashimoto beteg, márciustól a háziorvos elkezdett 50 mikrogrammal etetni, aztán nyáron elkezdtek nagyon durva tüneteim lenni, nem részletezném, iszonyat ijesztő, szokatlan tüneteim voltak, nyáe végén sürgősségire kerültem 180-as vérnyomással túlműködéssel, ezért kell mindig endokrinológussal beállítatni gyógyszert.. na mindegy.
Ez idő alatt én már ki vagyok kupálódva pajzsmirigy témában, szóval tudom mit beszélek. És a TSH napszakonként változik, ha 3x vennének vért tőled egy nap és mindet megnéznék TSH-ra, lehet a reggeli 1,5 lenne, delután 2,5 lenne és így tovább, remélem érted.
Az ilyen mértékű ingadozás tök normális, mind határértéken belül van, ha vkinél egy vérvételkor alulműködéshez húzó értéket mérnek, pont a határnál, akkor érdemes egy ismétlő vérvételt készíteni. Ja és több orvos van, akik pl 8-10 alatti értéknél még gyógyszert sem adnak.
Hízni ilyen minimál, normális ingadozástól nem lehet. Vagy azért hízol, mert egészségtelenül eszel, vagy rendszertelenül, vag nassolsz, vagy nem mozogsz, vagy így reagálsz a stresszre, vagy rosszabb esetben vagy hormonális okaid vannak, pajzsmirigyen kívül, pl perimenopauza, PCOS, inzulinrezisztencia.
Egyébként a TSH önmagában nem sok, T4-et, T3-at is kell nézetni hozzá, plusz az anti TPO fogja eldönteni, h van e autoimmun eredetű bajod. Mert egyébként simán lehetsz a kezdetekben Hashimotos úgy, h közben a TSH-d még normális, de ez csak a betegség nagyon legelején, és ezt viszont az anti TPO fogja megerősíteni vagy kizárni, de nálunk is az a szokás, h csesznek megnézni, max egy TSH és akkor az ha jó, akkor nem foglalkozunk vele, majd ha már elkezd pusztulni a pajzsmirigy, akkor előbb utóbb látszik az uh-n is meg a vérvételen is.
Ja nekem a TSH-m sosem volt 5,5nél több, ez is csak mikor kiderült, azóta 13/25 mikrogrammokkal 2,5/3.
Ezt kipróbálom :)
Pontosan hol kell masszírozni a füled? Vagy na, h csinálod, írd le kérlek!
De minek erőltette a Kulka ezt a paleo izé bizét? Sokan csak divatból tolják, azt hiszik majd ettől fogynak, v fittebbek, egészségesebbek lesznek.
Nekem egészségügyi okokból kéne diétázni, de az is olyan, h az AIP-ot is abba kell hagyni x idő után, mert egy idő után káros, csak addig kell folytatni, amíg az anti TPO vissza nem áll normálisba, azaz a gyulladás nem mérséklődik.
Én pl a zsírokat nem tudom rendesen emészteni, fiatal kortól bajos a túl zsíros-olajos kaja nálam, tehát eleve az ilyen alapokon fekvő diéta nálam nem játszik.
Egy éve a 24 oras után adta ezt a kis adag csokkentot, utana szépen levitte akkoriban az átlag valami 145/95 volt vagy mi, ami azt jelenti kb egész nap 140-160 között mozgott kivéve este, a / meg szinte mindig 90 feletti.
Aztán ja pár hónapig jó volt a gyógyszer 120/80 - 85 most pár hónapja szar megint ugyanúgy 140-150
" kann eine latente hyperthyorise vorliegen"
Ez van az érték mellé írva. Énis tudom Hogy 4 ig jó, csak valahogy a folyamatos hizas stb, kicsit megijeszt.
Soha életemben nem volt súly problémám.
Barátnőm szerint terheléses inzulint is kéne majd egyszer csinaltatni
Béta blokkolót nem szedek, csak kiirta, főleg mert a pulzus valóban sokszor alacsony de sokszor már ugrál is magas. Múltkor este is 100 volt lefekvés előtt. Van itt is jó doki csk privat és az otthoni haeomszorosa. Ezért nemtudok most haza menni most voltam otthon. Otthon se jobb szerintem semmivel.
Vörös fül nem pánikra jön, minden nap délután általában 4-5 után ha épp fekszek az ágyba és filmezek tok nyugisan akkor is,nappal nem, ez a fura. Menopausara meg azt mondja szintén, még jó az érték...
Bár az Fsh már tavaly óta feljebb ment nem 8 hanem 9. Valami. Nodoki szerint 10ig jó de én úgyse akarok gyereket szóval nem érdekes.
Értem hogy mindent a stressz okoz de én akkor is azt vettem észre a pajzsmirigy kapcsán hogy a tavalyihoz képest duplája és ugye akkor kezdődött minden, vernyomas stb vagyis már előtte is másfél évvel de gyógyszert egy éve szedek.akkor jó volt amikor adta tavaly nyáron stb, itt a magasba hideg be szar, azért -20 fokok most nálunk napi szinten vannak. Ezét is ez az utolsó telem itt befejeztem. Autót két napja nem lehet kinyitni ide a nap se süt. Learnyekolja a 3000 méter hegy :-))
Híztam ahogy momdtam 10 kg vagy többet és nem eszek többet
Akkor szerinted ha tavaly 1.5 volt a pajzsmirigy és most majdnem 3 úgy hogy előtte 2.2 akkor az semmit nem jelent?
Mert most hetente hizok kB. Múlt hét előtt óta 2 kg megint pár hónappal ezelottihez 10kg híztam
Ne idegelj fel :D A pajzsmirigy értéked tökéletes!! Nem működik alul!! Az, h volt 2,2 mostmeg 2,53 az lóf... Napszakonként változik az érték és csak 4,5 vagy 4,8 felett működik alul és az is még semmi ha annyi. De neked nuku pajzsmirigy bajod.
A 75 EGFR sem egetrengető, lehet a vérvételkor csökkent volt a funkció vmi miatt, ez az érték is változó a hidratáció függvényében is, épp ittál e vagy brunyáztál e stb.
Kérlek fejezd be ezt, h rossz TSH, tökéletes a TSH-d te miről beszélsz, te Jó Isten, én elmenekülök a fórumról, ha megint beképzelegsz olyat ami nincs.