Eskűvőt szeretnék, de a párom nem (beszélgetés)
Ja a szülinap nálunk érdekes lesz:-)
Kisfiam júli 07.-én 1 éves lesz
Párom júli 06.-án 35 éves
Én júli 11.-én 30 éves leszek
És júniusba lesz 10 éve, h megismerkedtunk
Úgyhogy a buli az meg lesz:-)
Ez esetben azt tudom tanácsolni, ne kapd fel a vizet ;) És ezt csak félig mondom viccből, mert baxogatásba megy át, ez úgy tűnik, elég kényes kérdés a számára.
Mit fogsz tenni, ha nem akar házasodni? Őt választod, vagy az esküvőt valaki mással?
Ne kenjük Istenre azt, amit az ember nem végez el, noha bevállalta ;))
Nem egyszerű a helyzet, mert én is azt gondolom, az elején kell tisztázni, hogy mennyire egyeznek a célok, ugyanúgy szeretnénk-e élni. Gondolom, kevés ember teszi meg.
Ugyanakkor idővel változhat az ember véleménye, hozzáállása. Lehet, hogy aki 25 évesen még házasodni akart, az 30 évesen már nem tartja fontosnak. És persze ennek az ellenkezője is megtörténhet.
Azert nem mindegy, hany vendeget hivsz. Ha nekunk 60 vendegunk lett volna, biztos, hogy kb. 300.000-rel megugrik az osszeg. Az sem mindegy, mennyit isznak a vendegek (a mienk nem nagyon vedeltek, alkohol alig fogyott, inkabb az udito). Igaz, egy csomo koltseg meg nem valtozik, fuggetlenul a meghivottak szamatol.
Nem tudom, mit mondjak a "hogy csinaltatok"-ra. 3 honap alatt hoztuk ossze az egeszet (tobbnyire en, jobban raertem). Nekifekudtem a szgepnek, elokaptam gugli baratunkat, es vegigolvastam a forumokon, bemutatkozo weboldalakon talalhato leirasokat, velemenyeket. Aranylag olcson sikerult osszehozni, es nagyon jo buli volt. A vendegek masnap-harmadnap hivtak minket fel meg egyszer gratulalni, es kozolni, hogy az egyik legjobb eskuvo, amin valaha voltak :)
Szoval sztem nem annyira penzkerdes, mint szervezese. lehet, hogy fel kellene csapnom lagziszervezonek :))
Nem tudom, hogy csináltátok, a barátnőm lányának 8 évvel ezelőtt volt 1 milla, 60 vendéggel, és semmi hú de extrém nem volt benne.
Mindegy, nem is azért írtam, mi két tanúval esküdtünk csak, én magára a lagzira nem áldoztam pénzt, de az esküvő ténye fontos volt.
Nálunk fordítva van
Én nem akarok esküvőt,a gondolatától is írtózok,9,5 éve vagyunk együtt 2 gyerekünk van.Párom azért nyugodott bele,mert azt hiszi majd egyszer megváltozik a véleményem..emiatt nem is jön fel ez a téma..Hidd el aki nem akarja arra nemtudod ráeröltetni,rám se tudná...viccelődött is ha karácsonyra eljegyez,aztán látta a fejemet és inkább mást kaptam:-)
"De minthaegkapta volna a hazat gyermeket es nem akarja mar az esküvot! "
Nem mintha, hanem konkretan ez tortent. Igy jartal, errol beszelek: eloszor mondtal hoppot, most meg ugralnal, de mar keso.
Ahogy látom,ezzel a hozzáállással,éppen az ellenkezőjét éred el!
Azt nem értem,hogy miért erőszakoskodsz vele....
én is azt gondolom, attól, hogy két ember nem házasodik össze, még élhet tökéletes boldogságban :) azt is el tudom képzelni, hogy egy férfi megkéri a párja kezét, és akkor derül ki, hogy a nőnek ez nem fontos, nem akar oltár (vagy házasságkötő) elé állni feltétlenül, és ebben maradnak, legalább megspórolják a lagzi költségét :) de ha az egyik fél nagyon szeretné a házasságot, és számára ez igenis nagy dolog és fontos állomás az életében, a másik pedig ebben elutasító, az nagyon nem ideális. és számomra érthetetlen is. engem sosem izgatott különösebben a házasság, de ha a páromnak fontos lenne, nem látnék okot arra, hogy nemet mondjak :)
mindezek mellett azzal nem értek egyet, hogy a házasság csak egy papír, ami nem számít, én is másként ítélem meg a férj-feleség és barát-barátnő kapcsolatokat, pedig nem látok bele, és egy házasság is lehet rossz, egy sima együttélés is tökéletes, mégis igen, az a fránya papír valahol a teljes felvállalást, elköteleződést szimbolizálja jóban, rosszban :) valószínűleg a gyereknek is számít, egyszer biztosan megkérdezi amellett, hogy a fiúknak miért van fütyijük, a lányoknak miért nincs, azt is, hogy anya, apa, ti miért nem házasodtatok össze :) egy gyerekbe nem szívesen sulykolnám, hogy az csak egy papír és nem számít semmit se, inkább a család fontosságát kellene a fiatalokban erősíteni, nem ezt a semmi nem számít dolgot :)
További ajánlott fórumok:
- Lefújta az esküvőt, mert meghíztam
- 7 éve járunk, szeretnék esküvőt, de a barátom nem, csak összeköltözés után, valamikor. Mit tegyek, ha ennyire elutasító?
- Mit tegyek, ha a párom nem szeretne esküvőt?
- Nem szeretnék esküvőt, mert nem tudom feldolgozni, hogy a...
- Elegáns esküvőt szeretnék! Kinek milyen ötlete van? Tapasztalatok?
- Szabadtéri esküvőt szeretnék, Budapesten. Tudnátok mondani néhány helyszínt?