Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Erős Pistás sajtos rúd recept

Erős Pistás sajtos rúd recept

Elkészítési idő 60 perc

Az Erős Pistás sajtos rúd hozzávalói:
60 dkg finom liszt
30 dkg margarin
4 dkg sertészsír
20 dkg reszelt füstölt edami sajt
4 evőkanál tejföl
1 csomag sütőpor
késhegynyi szódabikarbóna
só, izlés szerint
1-2 evőkanál Erős Pista, de izlés szerint inkább!

3 tojássárgája a tetejére!


Az Erős Pistás sajtos rúd elkészítési módja:
Egy tálban szétmorzsoljuk a lisztet a margarinnal, addig amíg finom, szinte por állaga nem lesz! Beletesszük a többi alapanyagot,kivéve a tojássárgáját majd kézzel jól eldolgozzuk, addig míg el nem válik az edéyntől!Miután jól összegyúrtuk, kostóljuk meg, hogy elég sós e!ha nem akkor még adjunk hozzá egy keveset!Vegyük elő a nyújtódeszkát egy kicsit gyúrjuk még, majd takarjuk le egy konyharuhával egy jó 30 percre! Ha letelt az idő, gyújtsuk ki, kb 2-3cm méter vastagra és vágjuk fel, akár kockára akár rúdra, kenjük meg a tetejét tojássárgájával, még szórhatunk rá sajtot, majd tegyük a tepsire amire előtte sütőpapírt tettünk és előmelegített 180 fokos sütőben kb 20-25 perc alatt megsütjük! Jó étvágyat!!

Amikor sütöm és már letelt a 20 perc kiveszek egy darabot és kettévágom, így ellenőrzöm, hogy megsült e a közepe, vagy megrázom a tepsit a sütőben, és ha már kb 4-5 db elmozdult a tepsitől akkor már jó!


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


Az erős pistás sajtos rúd elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook