Érdemes elvinni nyaralásra a kávéfőzőt? (tudásbázis kérdés)
:D
Lehet,de nem számít! ;)
... a kocsi sok mindent elbír! Vigyed, mert tényleg jobban jársz ha sajátot főzöl.
Én a vasalót,hajszárítót is elvittem nyaraláskor...
:DD
Lehet jobban jártál volna :DD
Őszintén?A férjem nincs itthon,nem a közelben dolgozik,és a 3 éves gyerekemmel nem igen tudok ilyenről beszélni....
Csak tanácsokat kértem.De legalább nem úgy érzem hogy egyedül döntöttem. :D
Így van.Nem azt mondtam,hogy nem tudom kifizetni a kávénkat,hisz lejjebb írtam,hogy eddig mindig a bárban ittuk.Csak spórolás és ha úgyvan akkor kényelem miatt is kérdeztem.Nem fáradság lefőzni,de teszem azt lemenni az x. emeletről a bárba és mire kávéhoz jutok ott a fejfájás.
Nem vagyok annyira csóró,de kissé felhúztam magam "az akkor ne menjen nyaralni" című kijelentésen.Még akkor is ha a válaszommal más képet mutattam magamról...
Dehogynem kell. Az az ésszerűségről szól. Nem megyek a Kanári-szigetekre, ha ott utána gondot jelent egy tízezer forintos kiadás, hanem a horvát tengerpartra megyek ilyen esetben, hogy ne legyek ilyen ingatag anyagi helyzetben.
Nem megyek a Balatonon szállodába, ha nincs tízezrem kávéra, hanem egy nappal kevesebbre megyek, apartmanba megyek, a Tisza-tóra megyek stb. Ugyanis ha ennyi pénz gond, akkor az pengeélen táncolás, nem egyéb, nem felelős gondolkodás.
Ez pedig objektív, gazdasági kérdés, ami nem összekeverendő azzal a szubjektív, kényelmi kérdéssel, hogy ki hogy szeret nyaralni: főzve vagy rendelve az ételt.
Szerinted nem, mások szerint igen. Van, aki lazán főz egy nyaralás alatt, mert "nem nagy fáradtság", más pedig teljes pihenést szeret vagy a mindig friss kávét, nem a termoszost.
Mások vagyunk.
De ők napi 5-6 kávét isznak fejenként, ha jól értettem. Az napi 10-12 kávé. Egy kávé 250 ft. Az napi 2500 ft, csak kávéra. Azt most ne firtassuk, hogy minek annyit, meg ihatnának kevesebbet is, stb... Nekik ennyi az igényük, ennyit isznak.
Valószínűleg meg tudnák maguknak venni, de ha meg lehet spórolni ezt a pénzt, akkor miért ne tegye?
Nyilván nem az egész nyaralásuk a kávéfőzés körül fog forogni.
Akkor hagyd abba ezt a stílust és gondolkozz, ha megy: belefér-e egy költségvetésbe a nyaralás akkor, ha pár kávé elfogyasztása öt napon át megborítja a költségvetést és az az összeg hiányzik a gyerekekre költött pénzből?!
A likviditás figyelembe vétele a minimum, nem "okoskodás", ahogy kulturáltan megjegyezted, sok felkiáltójellel.
Senki nem mondta, hogy ne nyaralj. Annyit írtunk, hogy úgy nyaralj, hogy pár kávé beleférjen. Ui. ha nem fér bele pár kávé, mi történik, ha a nyaralás alatt/után beesik hirtelen egy 25 ezres kiadás?
A "magyar mentalitás", amit emlegetsz, inkább a józan ész figyelmen kívül hagyása, nem tanulás az okosabbaktól, hanem az ebben a stílusban pattogás. Korántsem az ésszerű pénzbeosztás, az sajnos nem magyar mentalitás, amint látszik. Akkor nem itt tartanánk.
Én kettőt vinnék, ha az egyik elromlik legyen másik.
Miért nem a családdal beszéled meg, ennyit csak el tudsz dönteni, hogy Neked mi éri meg.
Nem állok fényesen anyagilag, de egy nyaralás alatt megette a fene, ha egy kávét sem tudok megengedni magamnak, akkor inkább otthon maradok.
Én minden nyaralásra, wellnesezésre viszem magammal a vízforralómat, mert szeretek a családdal egyszerre lemenni reggelizni, de előbb kelek és reggel KELL a kávé.....
Így jön velem a Nescafe,tej a minibár hűtőjébe és senkit nem zavarok a reggeli kávémmal.....:)
Eddig hogyan kávéztál nyaraláskor?
Mi múlt héten voltunk, eszembe nem jutott vinni, igaz, én 2, esetleg 3 kávét iszom. De a reggelihez korlátlanul volt, később meg ittam egyet a strandon, vagy ahol éppen kirándultunk. Nyaraláson eszemben sincs főzni, még kávét sem. Volt olyan kolléganőm, aki anno még olajsütőt is vitt...
Egyértelmű. :)
De vigyetek termoszt is, hogy a strandon se kelljen venni!
Az instant kávé sem rossz, de ha lehet választani, inkább főzöttre szavazok.
Mi mind a ketten kávézunk a férjemmel,nem is keveset.Az instant kávét pedig egyikünk sem szereti. :(
Akkor ezek szerint megéri vinni a kávéfőzőt.
További ajánlott fórumok:
- Mit tennétek, ha a cég ahol párotok dolgozik nem hajlandó fizetni, mert kell a bejövő összeg a tulajdonosoknak luxus autóra, nyaralásra?
- Melyik kávéfőzőt érdemes venni?
- Mi kell ahhoz, hogy külföldi nyaralásra elvigyük a kutyust?
- Hogyan kell a vízköves elektromos kávéfőzőt kitisztítani?
- Szerintetek mennyi eurót vigyek egy 10 napos görög nyaralásra?
- Szerintetek érdemes ezt a kávéfőzőt megvenni?